avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecare cu rea-credință
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecare cu rea-credință

In anul 2012 am formulat o acțiune avind ca obiect pretentii civile – cheltuieli de judecată. Instanța de fond imi admite acțiunea. Impotriva soluției declară recurs pârâtul. In mod eronat cursul ii este admis. Pe toata perioada judecării recursului am pus in discutie exceptia de inadmisibilitate a recursului declarat de cître pârât si am invocat prev art.1 . alin.1 , indice 1, C.pr. civila vechi. Suma pretinsă de către mine era sub baremul de 2.000 lei. Tribunanul nu avea competenta sa judece un recurs inadmisibil. Am formulat cerere de contestatie in anulare. Cererea imi este admisă, hotărirea Tribunalului casata, si cauza trimisă spre rejudecare. In rejudecare recurs, este respins recursul pârâtului, eu am cerut cheltuieli de judecata cu judecarea cuzei – recurs+contestatie in anulare+rejudecare recurs. Cerere mi-a fost respinsă motivată de faptul ca pârâtul nu este parte căzută in pretenții. In afară de Inspecția Judiciar ce acțiuni mai pot interprinde pentru a imi recupera cheltuielile de judecată produse de către mine in judecare recurs, judecare contestatie in anulare, rejudecare recurs?
Cel mai recent răspuns: 1qPaul , utilizator 00:57, 9 Martie 2016
Inspectia judiciara nu este instanta de judecata se rejudece cauza.Cheltuielile de judecata le puteti recuprea pe calea recursului,contestatiei in anulare ,sau revizuirii,dupa caz,daca indepliniti conditiile legale prevazute in lege ptr.aceste cai de atac.
Mulțumesc pentru răspuns și apreciez intervenția d.voastră promtă. Inspecția judiciară are rolul ei ( desigur - pentru cunoscători ) . Hotărirea pronunțată in rejudecarea recursului este una IREVOCABILĂ - pronuțată cu rea-credință, deci nu există condiții legale pentru cele precizate in răspunsul d.voastă, decit sancționarea componenților completului de judecată.
Foarte greu de dovedit reaua-credinta,nu va puneti mari sperante in Insepctia Judiciara, in majoritatea cazurilor solutiile sunt favorabile judecatorilor.
desigur, este binecunoscută zicala izvorită din ințelepciunea poporului = CORB LA CORB NU-ȘI SCOATE OCHII!!!
nu vreau sa va iau si ultima speranta insa va spun din proprie experinta.nu fac absolut nimic cei de la inspectia judicara in sensul de a fi sanctionati disciplinar magistratii. am sesizat inspectia judiciara pentru incalcarea art 98 alin 1 si 4 din roi al instantelor (abtinere si recuzarea) iar la momentul solutionarii plangerii stiti ce motivare apare de la inspectia judiciara ca ,nu art 98 din roi a fost incident ci art 99 cu tote ca in acest art textul de lege arata destul de clar
Incidentele procedurale, altele decât cele prevăzute în art. 98 alin. (2) -(4) şi alin. (6)
.eu ata am avut de zis ramane sa apreciati dupa ce veti citi cu atentie ambele articole prezentate de mine anterior.

Alte discuții în legătură

Competenta in rejudecarea dupa admiterea contestatiei in anulare vguta vguta Cererea de despagubire pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti s-a solutionat de catre Judecatorie care a admis-o, a fost atacata cu recurs de catre ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată proces civil miruna79 miruna79 Recent am încheiat un proces civil în care am avut trei capete de cerere. Iniţial, la judecătorie, primul a fost respins, ca rămas fără obiect (în ... (vezi toată discuția)
Repercursiuni pentru un judecator a carui hotarare se caseaza dorinjean dorinjean Va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni are un judecator caruia i se caseaza o hotarare sau, in recurs, se modifica integral solutia Thanks a lot (vezi toată discuția)