avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Care este rostul introducerii în cauză a altor ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Care este rostul introducerii în cauză a altor subiecte de drept?

ART. 16^1 Legea 554/2004
Instanţa de contencios administrativ poate introduce în cauză, la cerere, organismele sociale interesate sau poate pune în discuţie, din oficiu, necesitatea introducerii în cauză a acestora, precum şi a altor subiecte de drept.

De exemplu, am dat in judecata Primaria ca n-a solutionat petitia mea sa indeparteze cainii fara stapan din zona rezidentiala.

Vreau sa introduc in cauza si Asociatia Iubiti Maidanezii, intrucat din cauza lor sunt caini in zona rezidentiala - desi i-au prins si i-au sterilizat, i-au eliberat in zona rezidentiala.

In felul asta poate instanta de contencios administrativ sa oblige parata persoana juridica de drept privat sa indeparteze cainii?? Ca si cum ar fi in civil, si nu in contencios??

Alte discuții în legătură

Care este beneficiul introducerii în cauză a altor subiecte de drept? aidu aidu ART. 16^1 legea 544/2004 Instanţa de contencios administrativ poate introduce în cauză, la cerere, organismele sociale interesate sau poate pune în ... (vezi toată discuția)
Combatere hotarare consiliu municipal privind sterilizarea cainilor marianoprisi marianoprisi Cum putem combate aceasta mare prostie care nu face decat sa acopere incompetenta primariei de a rezolva situatia cainilor maidanezi? (vezi toată discuția)
Respins inadmisibil Ana maria Fetcu Ana maria Fetcu Am formulat actiune in contencios administrativ prin care am solicitat anularea unei hotarari. Am parcurs procedura prealabila, am introdus actiunea in ... (vezi toată discuția)