avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce fac in conditiile in care sunt sef intr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce fac in conditiile in care sunt sef intr-o institutie si se constata ca nu mai pot fi deoarece s-a modificat nivelul studiilor pe care trebuie sale ai

lucrez intr-o institutie publica si sunt de 15 ani sef intr-un departament, iar acum aflu ca nu mai pot detine aceea functie deoarece nivelul studiilor pe care le detin sunt superioare de scurta durata iar acum se solicita studii de lunga durata
Nu trebuie ca institutia sa-ti aduca la cunostinta acest lucru si sa-ti dea un termen de remediere?l
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 5 Martie 2016
Obligativitatea studiilor superioare pentru posturile de conducere (fie ele functii publice sau posturi contractuale ) a fost introdusa inca din anul 2009, prin legea 330, conditie preluata de legea 284/2010 si pana in prezent. Ca sa nu mai spunem ca, pentru functiile publice de conducere, legea 188/1999 cere si un master in domeniu (acest articol, 57 alin. 7 din legea 188/1999 a fost suspendat 5 ani, din 2010 si pana la 31.12.2015 tocmai pentru a da posibilitatea ocupatilor de functii publice aflati in aceasta situatie sa intre in legalitate). A se vedea si art. 31 din legea 284/2010.
Cand ati absolvit facultatea si ce durata a avut ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sef serviciu la institutii bugetare lumi71 lumi71 Stiu ca la institutiile bugetare Seful de serviciu trebuie neaparat sa detina diploma de master, chiar daca studiile superioare sunt de lunga durata. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Concurs sef serviciu la primarie de comuna patriciabibi patriciabibi am fost din 2009 pe functie contractuala ca sef birou, din septembrie 2010 s-a reorganizat si ne-a trecut pe toti din primarie pe functii publice, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Spor conducere jenicaprod jenicaprod Buna ziua. Daca ai functie de conducere(sef serviciu), dar ai studii medii, poti primi indemnizatie de conducere? (vezi toată discuția)