avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire sot si fiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire sot si fiu

Buna seara !Locuiesc cu fiul si socrul meu in casa acestuia . socrul meu a avut doua fete ( sotia mea si o cumnata care locuieste in alt oras ).Acum 7 ani soacra mea a decedat .Nu am facut succesiunea .Anul acesta a decedat si sotia mea .
intrebare ? am si eu dreptul la sccesiune dupa soacra respectiv sotia mea ?( ma refer la casa in care stam). sau are numai fiul meu ?
Cel mai recent răspuns: mariana55_ro , utilizator 15:02, 6 Martie 2016
dvs va mosteniti sotia, care la randul ei era mostenitoarea mamei sale, astfel va va reveni ceva din ce a avut socara.
se dezbat mostenirile in ordinea deceselor, ce ar fi mostenit sotia dvs adica 3/8 din ce a avut soacra la deces, va fi mostenit de dvs in cota de 1/4 , iar fiul 3/4
multumesc de raspuns dar nu inteleg : sotia mea nu mostenea cu sora si socrul meu 1/ 2 din casa- adica partea soacrei ( casa in care locuim este facuta de socri)......nu se imparte 1/2 la 3 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ne_interesant ne_interesant 1. Bunica sotiei a murit acum un an , acum vrem sa se dezbata mostenirea intre tata si cele doua fete ( una din ele este soacra mea ) : casa si terenuri 2. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotul meu si sora lui au facut succesiunea ... Elenis2016 Elenis2016 Buna ziua, Sotul meu si sora lui, au facut taxa de mostenire a bunicilor lor, cei care erau proprietari! Soacra mea si socrul meu nu au avut nimic pe numele ... (vezi toată discuția)