avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Executare silită

Ajutor public judiciar

Buna seara

As dori o lamurire cu privire la aspectul acordarii de ajutor public judiciar.

Sunt creditor intrun dosar de executare silita dar nu mai detin sume de bani pentru a le avansa executorului judecatoresc si expertului.( sunt somer fara indemnizatie- zero venituri)
Am inteles ca ca pot face o cerere de ajutor public judiciar, unde fac cererea ? in instanta sau catre executor ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 19:32, 8 Martie 2016
In cazul ajutorului public judiciar solicitat pentru punerea în executare a unei hotărâri, cererea este de competenţa instanţei de executare.
Cererea se va depune la instanta.
Instanta de executare fiind executorul judecatoresc ? in cazul prezentat mai sus,procedura de executare este deja inceputa.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2016
Antik, utilizator
am fost la judecatorie azi, cat pe aici sa-mi primeasca cererea..mi-a si inregistrat-o. Apoi am retras-o pt. ca ,mai intai este necesar deschiderea unei actiuni in speta in care soliciti aj.pbl.jud.....in cazul meu contestatie la executare.

deci pe calea cont.la exec. sa solicit lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu , asa de ochii lumii,caci nu doresc suspendare sau sa atac vreun act de executare, ca sa pot introduce cererea de aj. pbl judiciar...... O magarie de lege ...emigrez in Africa.

Sa se inteleaga, executorul si-a facut treaba ireprosabil vinovatul sunt eu ca am venituri 0 lei :(

Cred ca nenea executor va emite o incheiere si va spune ca intrerupe temporar executarea deoarece ,creditorul nu avanseaza cheltuielile . ...Inseamna ca atunci pot ataca cu contestatie si depune cererea de ajutor ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună, as avea și eu o întrebare. ce vârstă trebuie să aibă ... Faur Irina Faur Irina Bună, as avea și eu o întrebare. Ce vârstă trebuie să aibă un copil căreia i se cuvine pensia de întreținere în mod judiciar gratuit căci eu am ... (vezi toată discuția)
Contestatie la titlu executoriu-amenda contraventionala raduiulian92 raduiulian92 Ma poate indruma cineva cum pot redacta o contestatie la un titlu executoriu emis pe baza unui proces verbal de constatare a unei contraventii? (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita alex_gav alex_gav Buna ziua, am o nelamurire privind termenul de contestare a unui act emis de catre un executor judecatoresc; la ce foruri de justitie se poate contesta si in ... (vezi toată discuția)