Buna ziua, am o nelamurire privind termenul de contestare a unui act emis de catre un executor judecatoresc; la ce foruri de justitie se poate contesta si in ce termen prevazut de lege?
Am avut un credit la o banca,am fost exec.silit in 2010 prin proprire pe salariu de catre un exec.bancar. In tot acest timp,de la inst.de unde lucrez s-au virat in contul exec.bancar o anumita suma de bani. Ieri institutia unde lucrez a primit de la alt un exec.jud.o comunicare prin care ii comunica ca trebuie sa-mi retina atat creditul cat si onorariile.
Bună ziua. 1. Contestaţia la executare se depune la instanţa de executare, adică la instanţa care a pronunţat hotărârea ce se execută.
2.Contestaţia la executare se face în termen de 15 zile de la data când:
-contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care îl contestă;
-cel interesat a primit comunicarea sau înştiinţarea popririi; dacă poprirea se înfiinţează asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie începe cel mai târziu de la data primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;
-debitorul care contestă executarea a primit somaţia sau de la data când a luat cunştinţă de primul act de executare, în cazul în care nu a primit somaţia sau executarea se face fără somaţie.
3.Contestaţia privind lămurirea înţelesului, întinderii sau aplicării titlului executoriu se poate face oricând înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a cere executarea silită.
Nu ştiu în care din aceste situaţii vă înscrieţi, dar vă urez succes.
Executare silita
oana_cristia
In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron.
Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)