Bună seara. Sunt extrem de îngrijorată pentru documentația primită în poștă pe numele fostului soț (nu mai locuiește cu mine din decembrie 2014 dar nu și-a operat mutarea în C.I.). Am trecut deja printr-o executare silită pentru o datorie contractată de el în nume personal în 2010 de peste 22.000 euro așa încât mă înspăimântă eventualitatea unei alte aventuri de acest fel. Fostul soț - de care am divorțat în 8 aprilie 2013/ evacuat în 2014 - are un contract de împrumut cu o bancă pentru un credit de nevoi personale încheiat în 30.06.2006 în care garantează rambursarea creditului cu veniturile sale (provenite din orice sursă) și precum și ale soției sale, credit care a fost cesionat unei firme de recuperări - datoria ajunge acum la peste 37.000 RON. Nu am cunoștință să fie angajat undeva acum, și nici nu a fost angajat în ultimii 6 ani de conviețuire. Sunt în pericol să-mi fie impusă datoria lui - eu fiind salariat în învățământ? Am avut o locuință proprietate comună - am cumpărat partea lui din respectiva locuință în august 2012, plătind o sultă - printr-un act de partaj voluntar. Este acum locuința mea în pericol? Poate firma de recuperări să se îndrepte asupra veniturilor mele / bunurilor mele mobile / imobile având în vedere că data creditului inițial este anterioară atât partajului cât și divorțului? În speranța că temerile mele sunt inutile, mulțumesc anticipat pentru răspuns!!!
Daca datoria a fost contractata in timpul casatoriei si a garantat rambursarea inclusiv cu veniturile dvs.exista riscul real ca banca sa se indrepte si impotriva veniturilor /bunurilor dvs.Daca nu ati semnat si dvs,contractul de credit si nu v-ati obligat personal prin semnatura proprie, aveti sanse de castig in cazul unei contestatii la executarea silita.Oricum,consultati un avocat cu actele pe care le aveti.
Partaj
mihaelaraboj
Am 2 copii relativ mici, vreau sa divortez de sot, insa nu stiu cxum sa procedez cu partajul si cum se obtine.Avem un credit din care am achizitionat un ... (vezi toată discuția)