Buna ziua.deranjez cu o intrebare fiind un pfa neplatitor de tva ,in perioada 2010_2014 am am fost ajutat de un contabil lucrand pe un program electronic a facut mai multe erori ,uitandu-ma pe acel program acum am gasit furnizori neachitati in acea perioada in valoare totala de 5250 lei intre 2010_2014 ,ele au fost trecute in rjip dar nu in calculul imp, pe venit afectand toate declaratiile de impunere in acea perioada am avut incredere in el ca e contabil ca el imi facea declaratiile de impunere , am mai gasit si rapoarte z neinregistrate 16 la numar, si platile in rjip au fost trecute fara tva,asta inseamna ca am platit impozit mai mare,va rog un sfat ca sunt terminat nu stiu ce sa mai fac ,va multumesc.
:(
In continuarea raspunsului pe care vi l-am dat la ce ati mai postat, deci ramane valabil ce am scris acolo referitor la acele rapoarte z omise din rjip, acele cheltuieli trecute in rjip dar care de fapt nu au fost efectiv achitate. Le stergeti cu o linie pe fiecare din rjip iar in d200 e bine ca nu au fost luate in calcul.
In completarea d200 se iau in calcul incasarile si platile (doar acelea deductibile). Deci nu se trece automat totalul din rjip in d200.
E bine ca acum cand depuneti d200 rectificativa pentru acei ani, sa rezolvati si treaba cu tva-ul.
Chitante neinregistrate
gabr
Imi cer scuze.nu m-am axprimat corect,am facturi intrate in gestiune in valoare aproximativ de 5300 dar nu sunt inregistrate in rjip desi am chitantele ca au ... (vezi toată discuția)
D392b
gabr
buna ziua .mii de scuze pt.deranj ,va rog o lamurire am un i.f. neplatitor de tva iar in d392b nu stiu care sume sa le trec , am si cheltuieli deductibile 50% ... (vezi toată discuția)