avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 15/2003
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 15/2003

Buna ziua,

In baza Legii 15/2003 am primit in data de 12.01.2009 un lot de teren (300mp) pentru construirea unei locuinte.
Conform legii si precizarilor din procesul-verbal de punere in posesie, terenul este atribuit "in folosinta gratuita pe durata existentei constructiei"."Terenul se afla in intravilanul municipiului, apartine domeniului privat al municipiului".

Am respectat termenul de incepere a constructiei - acum se afla "la rosu"- " beneficiarul terenului atribuit va incepe lucrarile de constructie in termen de un an de la data incheierii prezentului proces verbal, in conformitate cu prevederile art 5, al 1 din Legea 15/2003 si a Legii 50/1991".

Am realizat onstructia accesand un imprumut bancar pentru care am garantat cu apartamentul parintilor mei.

Acum, din cauza unor probleme, trebuie sa restitui cat mai repede imprumutul la banca si singura varianta este sa vand casa nou construita.

Mentionez ca , inca nu s-a realizat intabularea acestei constructii.

Va rog frumos sa imi precizati daca, avand in vederea legea in baza careia am primit terenul pot vinde casa construita.

Multumesc frumos,

Mariana
Cel mai recent răspuns: mariana_d , utilizator 15:23, 6 August 2009
Conform art. 8 din Legea 15/2003: "După finalizarea construirii locuinţei, consiliul local poate hotărî, la solicitarea proprietarului locuinţei, vânzarea directă către acesta a terenului respectiv. Preţul de vânzare se stabileşte prin expertiză tehnică, întocmită de un expert evaluator autorizat şi aprobată de consiliul local." Daca obtineti si proprietatea terenului, puteti vinde tot imobilul (teren+casa).
multumesc frumos pentru raspuns.
mariana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa construita pe teren dobindit prin legea 15/2003 radupaul radupaul Buna ziua am gasit o casa de vinzare, construita pe un teren dobindit prin legea 15/2003 Pot cumpara aceasta casa? care va fi statutul terenului dupa o ... (vezi toată discuția)
Legea15 roxi17 roxi17 Buna ziua...am si eu o nelamurire...am primit o suprafata de teren in folosinta gratuita in baza legii 15 din 2003...din cate am inteles terenul nu se poate ... (vezi toată discuția)
Loc de casa concesionat de primarii isac george isac george care este legea care permite acordarea de locuri de casa pentru tineri gratuit .(vreau sa vad care sunt conditiile.) (vezi toată discuția)