Mă numesc Dumitrescu Dan Cosmin,sunt domiciliat în localitatea Roşiile,Judeţul Vâlcea,şi,conform documentaţiei de mai jos,sunt încadrat în gradul 1 de handicap,având deficienţă funcţională gravă,şi beneficiind de asistent personal.
Am administrat un magazin mixt,timp de 15 ani,lucru care,mi-a conferit posibilitatea de a-mi face o carte de munca,cotizând la casa de pensii Rm. Vâlcea,şi apoi la ANAF Bălceşti,toţi aceşti 15 ani.
03 martie,m-am prezentat la cabinetul de expertiză medicală a capacităţii de munca din Rm. Vâlcea,unde am primit gradul 2 de invaliditate,contrar certificatului de handicap depus la dosar,şi anchetei sociale,care atestă încadrarea în gradul 1 de invaliditate.
Doresc sa depun contestaţie la decizia asupra capacităţii de muncă nr. 997 din 03-03-2016.
(6) Decizia medicala asupra capacitatii de munca poate fi contestata, in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile medicale de contestatii
(8) Contestatia prevazuta la alin. (6) se solutioneaza in termen de 45 de zile de la inregistrare. Decizia emisa in solutionarea contestatiei se comunica in termen de 5 zile de la data solutionarii.
H.G.257/2011
Art. 101
(1) Decizia medicala asupra capacitatii de munca poate fi contestata, in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile medicale de contestatii.........
(2) Contestatia se inregistreaza la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca, care a emis decizia medicala asupra capacitatii de munca ce face obiectul contestatiei, ......
(3) Contestatia, impreuna cu dosarul medical al titularului, se inainteaza comisiei medicale de contestatii competente....
Art. 102
Pot face obiectul contestatiei orice elemente relevante pentru stabilirea dreptului la pensie de invaliditate, inscrise in decizia medicala asupra capacitatii de munca.
Art. 103
Decizia emisa in rezolvarea contestatiei inlocuieste decizia initiala si produce efecte de la data acesteia.
Art. 104
In solutionarea contestatiei se au in vedere aceleasi proceduri si criterii medicale ca si in cazul expertizarii asupra capacitatii de munca.
Art. 105
(1) Deciziile comisiilor medicale de contestatii pot fi atacate la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile de la comunicare.
(2) Deciziile medicale asupra capacitatii de munca, necontestate in termen, raman definitive.
Art. 106
Deciziile ramase definitive pot fi revizuite de catre medicii experti ai asigurarilor sociale care le-au emis, la sesizarea partii interesate sau a organelor de control ale CNPP.