avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autoriz de constructie 2012 -obligativitate diriginte ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autoriz de constructie 2012 -obligativitate diriginte santier ?!?

Buna ziua,
Am o constructie (casa) in mediu rural , pentru care am primit autorizatia de constructie in 2012, in aprilie 2015 am prelungit autorizatia (casa era ridicata in rosu dar nu am avut banii necesari pentru finisaje) si peste 4 saptamani expira. Am demarat procedura de "receptie"la Primarie, de unde am fost trimisa la Ispectoratul de Stat in Constructii , unde am primit un formular (formularul 16) , prin care se cere avizarea lucrarii de un diriginte de santier si de un responsabil tehnic (RTE). Legea nr. 177/2015 privind obligativitatea dirigintelui de santier a intrat in vigoare la 31.08.2015. Este corect sa mi se ceara aceste semnaturi (avand in vedere ca legea nu se aplica in urma,dupa cum am inteles eu din textul legii ) ?!?
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2016
ewe, utilizator
Cel mai recent răspuns: ewe , utilizator 10:51, 8 Martie 2016
Este temeinic si legal sa fie solicitat documentul,atat timp cat la intrarea in vigoare a legii in 31 august 2015, dv va aflati in etapa de edificare/executie constructie
Va respect parerea, dar eu consider ca daca la lucrarile de constructie ( care au fost facute in perioada 2012-2014 si care au ramas la forma in rosu pana acum din lipsa de bani, fiind " om de rand" a trebuit sa muncim sa mai adunam niste bani), dirigintele de santier nu a luat parte efectiv la lucrari , este aberant sa vizeze , acum la final ,lucrarea. Consider ca este o metoda legala de a scoate bani din buzunarul cetateanului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diriginte de santier Cobstantin si Elena Cobstantin si Elena Am primit autorizatia de constructie in 2014,si am inceput sa construim fara diriginte caci nu era prevazut in lege.Acum (dupa prelungire)la receptia casei ne ... (vezi toată discuția)
Cand e nevoie de diriginte de santier? cristinamariav cristinamariav Urmeaza sa incep in primavara constructia unui obiectiv civil, localizat in mediu rural, compus din: - gard -grajd cai - fanar - casa familiala ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea semnarii pv de receptie finala a unei case de catre un diriginte de santier clau1858 clau1858 Buna ziua Am o nelamurire legata de obligativitatea semnarii procesului verbal de receptie a casei de catre un diriginte de santier. Practic inspectorul ... (vezi toată discuția)