Buna ziua,
Am o constructie (casa) in mediu rural , pentru care am primit autorizatia de constructie in 2012, in aprilie 2015 am prelungit autorizatia (casa era ridicata in rosu dar nu am avut banii necesari pentru finisaje) si peste 4 saptamani expira. Am demarat procedura de "receptie"la Primarie, de unde am fost trimisa la Ispectoratul de Stat in Constructii , unde am primit un formular (formularul 16) , prin care se cere avizarea lucrarii de un diriginte de santier si de un responsabil tehnic (RTE). Legea nr. 177/2015 privind obligativitatea dirigintelui de santier a intrat in vigoare la 31.08.2015. Este corect sa mi se ceara aceste semnaturi (avand in vedere ca legea nu se aplica in urma,dupa cum am inteles eu din textul legii ) ?!?
Este temeinic si legal sa fie solicitat documentul,atat timp cat la intrarea in vigoare a legii in 31 august 2015, dv va aflati in etapa de edificare/executie constructie
Va respect parerea, dar eu consider ca daca la lucrarile de constructie ( care au fost facute in perioada 2012-2014 si care au ramas la forma in rosu pana acum din lipsa de bani, fiind " om de rand" a trebuit sa muncim sa mai adunam niste bani), dirigintele de santier nu a luat parte efectiv la lucrari , este aberant sa vizeze , acum la final ,lucrarea. Consider ca este o metoda legala de a scoate bani din buzunarul cetateanului.