avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONCESIONARE-cumpararea unui teren concesionat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONCESIONARE-cumpararea unui teren concesionat de Domeniul Privat al Primariei,fiind parte din curte+CASA

BUNA ZIUA! Intentionez sa achizitionez un teren+casa ,in oras. O parte din acest teren -178mp din 540mp- (33%) nu are proprietar in acte, pt ca nu a fost gasit nicaieri un act cu privire la proprietar sau care parte din terenul de 540 mp o reprezinta acea suprafata de 178 mp.Terenul a fost cumparat in 2001 de actualul proprietar de la o vaduva( pe act scie ca aceasta l-a dobindit in calitate de vaduva) ,suprafata fara proprietar oficial fiind inscrisa provizoriu in Cartea Funciara-Cadastru.Casa de pe teren a fost construita cu autorizatia Primariei,in conformitate cu legile in vigoare.Actualul proprietar a depus cerere la Primarie pt preluarea suprafetei respective in Domeniul Privat al Primariei, in vederea concesionarii ulterioare in favoarea proprietarului. Am inteles ca in momentul in care are concesionarea pe numele lui putem sa demaram actele de vanzare -cumparare si apoi sa cerem transferul dreptului de concesiune catre noi, noii proprietari. NOI AVEM DREPTUL SA CEREM PRIMARIEI VANZAREA ACESTEI SUPRAFETE CATRE NOI, FIIND PARTE COMPONENTA A IMOBILULUI SI TERENULUI AFERENT? DACA DA, EXISTA O PERIOADA DE ASTEPTARE SAU SE POATE IMEDIAT CE AM OBTINUT CONCESIONAREA PE NUMELE NOSTRU?CE RISCURI PREZINTA ACEASTA SITUATIE?Am copii si nu pot sa risc .Proprietarul spune ca ar fi vorba mai degraba de diferente de unitati de masura in timp sau de maduratori gresite. MULTUMESC!

Alte discuții în legătură

Pot cumpara un teren deja concesionat? claudiaraduica claudiaraduica VREAU SA CUMPAR UN TEREN CARE ESTE CONCESIONAT DE O FIRMA FIRMA RESPECTIVA VREA SA-MI VANDA FIRMA CU TOT CU CONCESIUNE SUNT DE ACORD INSA SE POATE ASA CEVA ... (vezi toată discuția)
Contractul de concesiune munteanu mihaela munteanu mihaela buna ziua. am o mica nelamurire. in situatia in care concesionez un teren proprietate privata a statutului(primariei),am posibilitatea de a cumpara terenul ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie monig monig In 1996 am concesionat 1000mp pentru construire casa. La nr.top. respectiv erau de fapt 1430mp insa primaria a zis ca legea le permite concesionarea doar a ... (vezi toată discuția)