Sunt administratorul unui bloc dintr-un complex rezidential din capitala. In acest complex dezvoltatorul a construit doua parcuri cu banci,spatii de joaca pentru copii etc. De aproximativ 2 ani, dezvoltatorul nu se mai ocupa de intretinerea acestor spatii. Intrebarea mea este urmatoarea: exista posibilitatea ca adunarea generala a asociatiei de proprietari sa decida incheierea unui contract pentru curetenie si reparatiia acestor spatii in conditiie in care ele nu sunt in proprietatea locatarilor?
Multumesc
Atata timp cat spatiile respective nu au fost vandute odata cu apartamentele, nu se poate considera ca pot reprezenta parti comune.
Trebuie verificat in proprietatea cui se afla cele 2 parcuri si eventual (de comun acord) pot contribui toti proprietarii din ansamblul rezidential pentru intretinerea parcurilor, nu numai proprietarii dintr-un singur bloc.
As incerca o discutie cu dezvoltatorul complexului in prezenta consiliului local.
Este posibil ca aceste parcuri sa fie amplasate pe domeniul public, de aceea zic ca bine ar fi ca discutia sa se poarte si in prezenta autoritatilor locale. Daca parcurile sunt pe terenul public, chiar daca ele au fost construite de dezvoltator ( a fost obligat la obtinerea autorizatiei de construire), de curatenia si intretinere acestora trebuie sa se ocupe autoritatea locala prin firme de specialitate.
La noi in oras (IASI) sunt destule parcuri de joaca pentru copii destul de bine amenajate - chiar daca din patru in patru ani - insa de problemele de curatenie se ocupa o firma de salubritate - subordonata primariei si zilnic se face curatenie. Din nefericire atitudinea multor parinti lasa de dorit. mai sunt si diversi "vecini" care in loc sa duca gunoiul menajer in locul special amenajat, il pun in tomberonul din locul de joaca pentru copii...
Aportul asociatiilor de proprietari este minimal, insa sa stiti ca si acest mic aport conteaza.
Nu cred ca este oportun ca as. prop. sa se ocupe de aceste aspecte, insa daca complexul rezidential este inchis, puteti discuta acest aspect in AG. In fond sunt copii dvs. carora le doriti sa se joace in conditii de curatenie. Zic si eu...
Succes!
Daca vreti curatenie e cazul sa va ocupati personal. A astepta dupa autoritatile locale echivaleaza cu a da acatiste. Nu va poate interzice nimeni sa faceti cupatenie unde e mizerie.
Oamenii sunt la inceput de drum, astfel, este posibil ca autoritatile locale sa nu fi prins in aria lor de activitate si aceste locuri de joaca.
Din acest motiv am sugerat ca presedintele as. prop. sa discute si cu dezvoltatorul - sa afle a cui este terenul pe care este amplasat locul de joaca, dar si cu autoritatea locala si sa reclame faptul ca acolo este mizerie si ca cineva trebuie sa se ocupe de curatenia spatiului.
Asa cum zicei dvs. domnu Alex, as. prop. trebuie sa se ocupe de curatenia strazilor, a locului de depozitare a deseurilor menajere, a locurilor de parcare publice. Ce mai ramane? Sa faca curatenie in fata Consiliului local, sa le spele geamurile si ar mai fi....
Asadar, sfatul meu este sa mergeti sa aflati al cui este terenul si apoi o sa deduceti si cine trebuie sa se ocupe de salubrizarea acestuia!
Poate autorul topicului sa vina si sa ne spuna cum a rezolvat dilema.