Plata pentru intretinerea parcului este suportata numai de asociatiile de proprietari din cadrul complexului imobiliar sau la aceasta trebuie sa contribuie si dezvoltatorul?Mentionez ca in complex inca se mai construiesc imobile destinate vanzarii.
Pai nu ne spuneti ce este mai important - al cui este terenul pe care este amplasat parcul ?
Cand o sa stiti al cui este terenul, atunci o sa va dati si raspunsul corect
Terenul pe care se afla parcul este al dezvoltatorului. Dacă puteți sa îmi spuneți, va rog, care este articolul din legea asociațiilor de proprietari prin care noi putem sa refuzam aceasta plata, ea trecând în sarcina dezvoltatorului imobiliar. Mulțumesc!
Reprezentantul dezvoltatorului ne-a comunicat ca de parc beneficiază locatarii din cele doua asociații de proprietari....deci noi vom suporta costurile întreținerii acestuia. I-am spus ca este și interesul dezvoltatorului ca acesta sa fie întreținut în foarte bune condiții pt că este unul din motivele pe care un potențial cumpărător va alege acel complex.
Cu este o situatie particulara - adica noi nu avem toate informartiile, ce sa va spunem ?
Inteleg ca terenul este cu acte al dezvoltatorului. Acum este amenajat ca parc, dar cine ne garanteaza ca in scurt timp acesta nu mai tranteste un bloc si atunci frumusetea de parc se duce naibii - ca deh, terenul este in proprietatea d-lui, nu? Poate sa-l opreasca cineva?
Ce mai vreau sa zic si inchei, ca simt ca s-ar putea sa nu am dreptate: mai auzim situatii in care pe o anumita suprafata (proprietar initial un dezvoltator), se construesc cateva blocuri. Sigur, dumnealui, daca ar putea ar construi bloc langa bloc in asa fel incat sa ocupe intreaga suprafata, adica sa nu aiba pierderi de teren - dar nu depinde numai de dansul - mai sunt si norme care-l obliga sa mai lase cai de acces, distante reglementate intre cladiri, etc. Si tot asa din auzite, unii dezvoltatori, pe terenul sau a construit parcari pe care le-a vandut la pachet cu locuintele, cu acte - tot tacamul... Asadar nu stim ce are de gand dezvoltatorul dvs. sa faca cu acel teren...
Daca terenul ar fi fost in gestiunea Consiliului local, atunci, va asigur ca de "soarta" acestui teren s-ar fi oculat Cons. local, dar daca este terenul dezvoltatorului, situatia nu se mai poate discuta in acelasi fel - din acest motiv, la inceputul discutiei v-am indrumat spre consiliul local - primarie.
Discutati, stabiliti si "cineva" se va ocupa de acest parc, dar cum am mentionat, lucrurile trebuie sa fie clare. Oricum, as. prop. - prin definitie, nu se poate ocupa, gestiona, intretine suprafete de teren care nu apartin nici proprietarilor...
Iata legislatia - L 196/2018, Sectiunea 1, art. 2,
d)asociaţie de proprietari - formă de asociere autonomă şi fără scop lucrativ a proprietarilor dintr-un condominiu, având ca scop administrarea, exploatarea, întreţinerea, repararea, reabilitarea şi modernizarea proprietăţii comune, menţinerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor şi asumarea obligaţiilor de către toţi proprietarii;