avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriere partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriere partaj

am divortat legal acum 6 ani...fosta sotie a plecat in strainatate si am ramas singur cu tot..si cu casa si masina...dar si cu datoriile la banca si intretinerile aferente.
dupa un an de la divort s-a intrerupt complect comunicarea intre noi.
partajul nu a fost inceput nici de mine si nici de ea(banuiesc ca din lipsa de fonduri)
intreberea mea este: exista un termen limita in care ea ar putea incepe procedura de partaj...s-au poate veni si dupa 50 de ani sa isi revendice partea?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:36, 8 Martie 2016
Partea domniei sale nu a devenit niciodată fosta parte a domniei sale. Cel puțin partea materială a fostei căsnicii. În ceea ce privește bunurile comune sunteți împreună, adică amândoi proprietari în devălmășie. Poate cere partajul și după 100 ani.
nu mi se pare corect ca eu sa construiesc si sa reinoiesc si sa intretin casa si masina,(si sa bag o gramada de bani) iar dupa 50 de ani ea sa vina si sa ia jumate. atunci ce ma impiedica sa vand tot si sa plec in lume cu banii?? pe numele ei nu este nimic doar ca am fost casatoriti
Fiecare om are normalul lui.

Doamna nu folosește nici mașina și nici casa, dumneavoastră vă bucurați deplin de aceste bunuri. Ar fi poate anormal să îi cereți bani de benzină, sau ca să schimbați plăcuțele de frână. La fel de anormal ar fi să îi cereți bani să reparați pereții stricați de contactul cu recamierul pe care îl folosiți separat de dumneaei.

Nu vă împiedică nimeni să cereți dumneavoastră partajul.

Cum adică nu sunt pe numele dumneaei? Nu sunt bunuri comune? Nu sunt cumpărate în timpul căsătoriei?
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
ba sant bunuri comune.. dar cu datoria de la banca cum ramane?? aia nu e tot datorie comuna?? pe termen de 20 de ani?? am platit impreuna2 ani si restul de 18 platesc doar eu!!!..din datorii nu ai revine si ei jumatate??
Sigur, și datoriile comune sunt tot comune după divorț, până la partaj. Din sulta ce i s-ar cuveni se vor scădea sumele de bani plătite de dvs, sau se va ține cont de contribuția dumneavoastră mai mare, la dobândire.
În general, Justiția este dreaptă .

Alte discuții în legătură

Partaj datorii ana88 ana88 sunt casatorita de peste 5 ani...motive de divort sunt multiple...vreau sa am o discutie cu sotul meu si sa divortam de comun acord...probabil ca se va infuria ... (vezi toată discuția)
Bunuri achizitionate dupa divort din bani comuni simmona simmona Buna ziua! In cazul in care s-au mai purtat discutii pe aceasta tema, imi cer scuze. Nu am apucat sa citesc toate subiectele. Am o intrebare referitoare la ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa nu plătesc 8000lei pentru cheltuielile fostului soț? sau macar sa se ia in considerare această suma pentru partaj DanielaPala DanielaPala Bună seara, as avea nevoie de o îndrumare în următoarea situație: - divorțați de 5 ani și despărțiți de 13 ani - soțul nu dorește să ... (vezi toată discuția)