avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriere partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriere partaj

am divortat legal acum 6 ani...fosta sotie a plecat in strainatate si am ramas singur cu tot..si cu casa si masina...dar si cu datoriile la banca si intretinerile aferente.
dupa un an de la divort s-a intrerupt complect comunicarea intre noi.
partajul nu a fost inceput nici de mine si nici de ea(banuiesc ca din lipsa de fonduri)
intreberea mea este: exista un termen limita in care ea ar putea incepe procedura de partaj...s-au poate veni si dupa 50 de ani sa isi revendice partea?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:36, 8 Martie 2016
In acest caz, nu i se va acorda jumatate, ci proportional cu cat a contribuit, de exemplu 10-20%.
Se va stabili o sulta, o despagubire in bani pe care va trebui sa i-o achitati. Daca in trei ani de la hotatarea prin care se stabileste sulta, dvs. nu platiti, iar dansa nu cere executarea silita, atunci obligatia dvs. de a-i da acei bani se prescrie.
Prezumtia ca, participarea sotilor la dobandirea bunurilor comune este egala,nu este o prezumtie absoluta astfel ca, poate fi rasturnata prin orice mijloc de proba, iesirea din indiviziune pe calea partajului nu este supusa prescriptiei intrucat se refera la dreptul de proprietate care nu este supus prescriptiei extinctive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj datorii ana88 ana88 sunt casatorita de peste 5 ani...motive de divort sunt multiple...vreau sa am o discutie cu sotul meu si sa divortam de comun acord...probabil ca se va infuria ... (vezi toată discuția)
Bunuri achizitionate dupa divort din bani comuni simmona simmona Buna ziua! In cazul in care s-au mai purtat discutii pe aceasta tema, imi cer scuze. Nu am apucat sa citesc toate subiectele. Am o intrebare referitoare la ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa nu plătesc 8000lei pentru cheltuielile fostului soț? sau macar sa se ia in considerare această suma pentru partaj DanielaPala DanielaPala Bună seara, as avea nevoie de o îndrumare în următoarea situație: - divorțați de 5 ani și despărțiți de 13 ani - soțul nu dorește să ... (vezi toată discuția)