Buna ziua Eu am fost in concediu pt ingrijire copil pina la data de 1 iunie 2009(concediul termininduse pe 7 aug 2010).Am vrut revenire la serviciu cu data de 2 iunie 2009 dar nu la firma la care am lucrat.Firma la care am lucrat in baza demisiei mele a inchis CM.Directorul firmei noi nu mai doreste angajare.Doresc revenire la concediu.Se poate cu intrerupere pe CM. VA MULTUMESC
Indemnizatia CIC a fost supendata in momentul reluarii activitatii, iar acum puteti solicta reluarea in plata.
reglemnetarea este in OUG 148/2005:
art 12:
(2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
(6) Reluarea platii drepturilor suspendate in situatiile prevazute la alin. (2), (22), (3) si (4) se face incepand cu data depunerii cererii.
Din cate inteleg, dvs. ati fost angajata la firma A, de unde ati plecat in concediu ingrijire copil, si ulterior, ati demisionat.
Prin urmare, relatia de munca intre dvs. si A a incetat.
Nu va puteti intoarce la firma A (si nici nu va puteti incadra la alta firma, B) decat printr-o noua angajare, daca firma doreste.
Daca firma A nu doreste, nu va puteti intoarce la ei, intrucat nu mai sunteti angajata lor (ati demisionat).
Firma noua, B, nefiind angajata lor, nu au de ce sa va primeasca la lucru (daca nu vor), nici cu intrerupere CM, nici cu terminare CM.
imi pare rau sa va spun, dar cred ca undeva ati fost pacalita sa demisonati, si acum sunt putine sanse sa mai puteti repara acest lucru.
ceea ce spui, seamgull, este corect, dna nu mai are acum conract de munca.
Dar copilul dansei nu are inca 2 ani, are cam 1 an, si deci poate relua in plata indemnizatie de crestesre a copilului.
Ca s-a intamplat sa fie "pacalita: de cei 2 angajatori, asta este alta poveste, intradevar nu mai are ce face.
Somaj
22alex
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie.Mai am o luna de concediu pt cresterea si ingrijirea copilului si vreau sa stiu daca pot sa intru in somaj dupa ... (vezi toată discuția)