avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca

Sunt reclamanta intr-un litigiu de munca cu obiectul obligatia de a face conform art. 52 alin. 2 Codul Muncii.
La termenul de astazi, juristul paratei mi-a inmanat, in fata instantei, o decizie pentru un post, in care nu sunt respectate nici functia si nici salariul pe care le aveam la momentul suspendarii cim. Intentionez sa contest aceasta decizie in instanta si sa nu ma prezint la postul indicat in decizie. Risc desfacerea contractului de munca din cauza absentelor?
Mentionez ca pentru calculul despagubirilor conform art. 52 alin. 2 Codul Muncii, instanta a dispus o expertiza contabila ce nu s-a finalizat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 10 Martie 2016
In situatia in care un salariat lipseste nemotivat de la locul de munca, angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, una dintre urmatoarele sanctiuni :
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.


Pentru ce vi s-a inmanat acea decizie, postul dvs a fost desfiintat ? Dati-ne mai multe detalii.
Da, postul a fost desfiintat printr-o reorgnizare, nu judiciara.Angajatorul este o regie.Reorganizarea a presupus comasarea a doua subunitati, ceea ce inseamna ca in organigrama actuala exista un post similar cu cel pe care l-am ocupat in momentul suspendarii
In acest caz, probabil ca se va decide concedierea unor persoane daca sunt mai multe pe acelasi post.
Organigrama a fost suplimentata cu postul pentru care am primit decizie, deci nu va fi necesara concedierea celui "in plus".
Am inteles ca angajatorul a fost protejat prin suspendarea contractului meu de munca, dar eu,angajatul suspendat, cum sunt protejat???
Conform alin 2 al art 52 ar trebui sa-mi reiau activitatea si sa primesc despagubirile. Exista vreo prevedere conform careia postul pentru care cim a fost suspendat, trebuie mentinut? Mentionez ca nu a fost vorba de o reorganizare judiciara.
Pentru ce ati avut c.i.m. suspendat ?

Alte discuții în legătură

Repunerea salariatului in drepturi andra_ioana andra_ioana Sunt angajat la unitatea A, subunitatea B,cu CIM suspendat pentru plangerea penala a angajatorului impotriva mea. In timpul cercetarii penale subunitatea B s-a ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in timpul detasarii Sesmar Sesmar Buna ziua, va rog sa va exprimati o opinie juridica referitoare la legalitatea desfiintarii unui post de lucru in perioada detasarii, mutarea angajatului pe ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)