Sunt angajat la unitatea A, subunitatea B,cu CIM suspendat pentru plangerea penala a angajatorului impotriva mea. In timpul cercetarii penale subunitatea B s-a desfiintat prin asimilare de catre o alta subunitate C,rezultand o subunitate D. Intre timp am fost gasit nevinovat de instanta.
Pot cere repunerea in drepturi si plata drepturilor de care am fost privat?
art.52 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
....
b) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti;
......
(2) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a) si b), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.
In speta, in baza hotararii judecatoresti angajatorul va trebui sa emita o decizie de incetare a suspendari c.i.m. si sa va plateasca o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care ati fost lipsita pe perioada suspendarii contractului.
Concret,sunt angajat la Directia Silvica V. Inainte de ssuspendare eram inginer la Fond forestier la Ocolul Silvic A.Intre timp, Ocolul A s-a desfiintat,Ocolul B s-a desfiintat si prin cumularea lor a rezultat Ocolul C,postul pe care l-am ocupat existand si acum in organigrama. Pot fi repus in functie cu plata drepturilor din perioada suspendarii? In cazul in care mi se da preaviz cum ati spus,mai beneficiez de acele drepturi?
1. Angajatorul va trebui sa emita decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a acivitatii in baza aceluiasi raport de munca si , totodata, sa va plateasca ce este de platit, indiferent daca postul s-a desfiintat sau nu.
2. Daca postul nu este desfiintat, atunci nu vad de ce v-ar comunica intrarea in preaviz