avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva

Buna ziua,am fost suspendat pentru o plangere penala facut de angajator si am dovedit ca sunt nevinovat. Intre timp unitatea s-a reorganizat,posturile reocupandu-se prin concurs de aceeasi oameni. Daca postul pe care l-am avut inainte de suspendare este si acum in organigrama,pot cere reincadrarea in functie si plata drepturilor de care am fost lipsit sau este vorba de concediere colectiva?[
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 12 Decembrie 2013
Da, puteti solicita reincadrarea in functie si plata la zi a drepturilor salariale de care ati fost lipsit actualizate cu dobanda legala.
1. Daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

2. Daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara ceea ce inseamna ca suspendarea c.i.m. inceteaza , salariatul reluandu-si activitatea in baza aceluiasi c.i.m.

3, Daca postul s-a desfiintat , atunci se poate dispune concedierea celui in cauza .
Nu poate angajatorul invoca concedierea colectiva?
Postul nu este desfiintat,este ocupat de altcineva prin concurs
Concedierea colectiva opereaza in anumite situatii. Daca postul dvs s-a desfiintat nu se poate invoca un astfel de motiv.
Cand s-a facut reorganizarea, tuturor angajatilor li s-a facut concedierea si apoi reangajarea pe aceleasi posturi pe baza de concurs. Postul pe care l-am avut inainte de suspendare a ramas in continuare,dar este ocupat de altcineva.

Alte discuții în legătură

Repunerea salariatului in drepturi andra_ioana andra_ioana Sunt angajat la unitatea A, subunitatea B,cu CIM suspendat pentru plangerea penala a angajatorului impotriva mea. In timpul cercetarii penale subunitatea B s-a ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv ''desfiintare post'' mnd mnd Buna ziua, Ce prejudicii isi aduce angajatorul daca face mai multe concedieri pe motiv desfiintare post, unele dintre ele fiind consecutive? Intrebarea mea de ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea in la aceeasi unitate moraruconsuela moraruconsuela in luna agust 2011 am fost disponibilizata( disponiobilizare colectiva)pentru ca unitatea avea dificultati de natura financiara,ptr ca sa diminuat bugetul si ... (vezi toată discuția)