Buna ziua,am fost suspendat pentru o plangere penala facut de angajator si am dovedit ca sunt nevinovat. Intre timp unitatea s-a reorganizat,posturile reocupandu-se prin concurs de aceeasi oameni. Daca postul pe care l-am avut inainte de suspendare este si acum in organigrama,pot cere reincadrarea in functie si plata drepturilor de care am fost lipsit sau este vorba de concediere colectiva?[
1. Daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.
2. Daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara ceea ce inseamna ca suspendarea c.i.m. inceteaza , salariatul reluandu-si activitatea in baza aceluiasi c.i.m.
3, Daca postul s-a desfiintat , atunci se poate dispune concedierea celui in cauza .
Cand s-a facut reorganizarea, tuturor angajatilor li s-a facut concedierea si apoi reangajarea pe aceleasi posturi pe baza de concurs. Postul pe care l-am avut inainte de suspendare a ramas in continuare,dar este ocupat de altcineva.