avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de uzucapiune

În 1999 am cumpărat cota de 37/40 dintr-un apartament de 88m² compus din 4 camere si 3 balcoane în urma unei dezbateri de mostenire a unei familii. Unul din moștenitori nu a vrut sa-și vîndă cota de 3/20 rămânând coproprietar cu o cota de 3/40 din tot apartamentul.În toată această perioadă eu am plătit toate impozitele la primarie pentru întreg apartamentul, i-am adus înbunătătiri, am locuit in el permanent. Mostenitorul nu s-a interesat niciodată pe toată perioada de 16 ani de acea cotă ce i-a rămas.
Doresc să aflu dacă pot înainta o cerere catre instantă de intrare în posesia cotei de 3/40 prin uzucapiune deoarece am constatat că în Codul de Procedură Civilă există această posibilitate dar nu știu care este procedura legală.
Vă multumesc si astept răspuns!

Alte discuții în legătură

Evaluare cota parte apartament omul70 omul70 Detin cota de 37 /40 dintr-un apartament in suprafață de 87 mp. Cota de 3/40 apartine unui coproprietar . Coproprietarul doreste sa-i platesc ... (vezi toată discuția)
Cota parte omul70 omul70 In 2000 am cumparat un apartament, mai bine zis cota de 36/40 din ap. restul de4/40 apartinind unui mostenitor. În perioada 2000-20011 am platit impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Chirie intre coproprietari ksandra_33 ksandra_33 Daca sunt 2 proprietari pe o casa si doar unul locuieste in ea, celalalt nu mai locuieste in ea de 40 de ani. Poate cel care nu locuieste in ea sa ceara chirie ... (vezi toată discuția)