In 2000 am cumparat un apartament, mai bine zis cota de 36/40 din ap. restul de4/40 apartinind unui mostenitor. În perioada 2000-20011 am platit impozitul pe tot ap. iar intre timp am adus unele modificari de compartimentare si modernizare, cu autorizatie de constructie , ap. achizitionândul la nivelul de dotare initial constructiei.
În toata aceasta perioada mostenitorul cu cota de 4/40 nu s-a interesat de partea lui.
Doresc sa stiu care sunt modalitatile de a intra in posesia cotei de 4/40, legal vorbind, tinind cont de cele mentionate mai sus?
Puteti sa-i faceti coproprietarului o oferta de cumparare a cotei de 4/40 ce apartine acestuia.
In situatia in care nu ajungeti la o intelegere puteti urma calea unui partaj judiciar, situatie in care prin expertiza se va determina valoarea cotei de 4/40 iar dvs veti ramane cu apartamentul si veti plati coproprietarului o sulta corespunzatoare valorii cateiparti a acestuia. Avand in vedere ca 4/40 ( practic 1 zecime ) din apartament reprezinta f putin, este evident faptul ca apartamentul nu poate fi partajat in natura, de aceea nu este cazul sa va temeti ca ar putea sa primeasca o camera si ar veni sa locuiasca cu dvs.
La stabilirea contravalorii coteiparti de 4/40 se va tine seama de toate imbunatatirile aduse de dvs.
Să-nteleg ca valoarea coteiparti ce se va determina va fi stabilita de expert cu toate modificarile si inbunatatirile aduse, nu fata de starea la care era ap. in momentul cumpararii? Pun aceasta intrebare deoarece mostenitoarea nu este interesata de asa ceva si sigur voi ajunge in instanta iar ea nu se va prezenta. Mă întreb care sunt pasii pentu a fi in final proprietar unic?
Din valoarea cotei parti se va scadea valoarea imbunatatirilor aduse de dvs. Formulati cererea de parta judiciar si in cuprinsul ei aratati si care sunt toate imbunatatirile aduse apartamentului.
Partaj
adorian
am divortat in anul 1999 si nu am facut partajul pana acum ,va rog sa-mi spuneti acum partajul la ce valoare se va face?(avem un apartament de impartit )intre ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral
ada4dey
Buna seara,
Am si eu o nelamurire:
Avem o mostenire la tara care consta in casa cu teren totalizand 2000 m si teren agricol 6000 m.Parintii au decedat.Am ... (vezi toată discuția)