avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi in concediu fara plata dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi in concediu fara plata dupa CCC

1) - Va rog sa imi spuneti ce drepturi am in Concediul fara plata pana la 2 ani? Voi mai fi asigurata? imi va merge cotizatia la pensie? Pot sa imi platesc eu separat o cotizatie minima la pensie ca sa nu pierd un an din vechime?

2) - Daca raman insarcinata in acest an si voi naste cand se termina anul, practic in ultimele 12 luni nu voi avea nici un venit, inseamna ca indemnizatia pentru al doilea copil va fi de maxim 600 lei?
Cel mai recent răspuns: oanaoproiu , utilizator 17:58, 22 Martie 2016
1. Pana nu se publica legea in Monitorul Oficial, sa vad clar ce prevederi are, nu va pot raspunde la intrebare.

2. Este posibil ca plenul Camerei Deputatilor sa faca modificari in proiectul de lege.
@ oanaoproiu

Proiectul de lege adoptat de comisia de munca a Camerei Deputatilor mentioneaza :

Art.III. – (1) Pentru persoanele care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, beneficiază de concediul și indemnizația pentru creșterea copilului prevăzute de art.2 alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010, cu modificările și completările ulterioare, modificările aduse prin prezenta lege se aplică după cum urmează:
a) pentru persoanele care se află în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, precum și pentru cele aflate în concediul fără plată pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea opțiunii se realizează pe bază de cerere și acte doveditoare privind suspendarea realizării de venituri supuse impozitului pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;

b) pentru persoanele care se află în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea cuantumului se realizează din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordării dreptului.

In curand, proiectul va intra in Plenul Camerei pentru a primi votul final.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa ccc de un an cristinaflp cristinaflp O zi buna tuturor! Conform legii, parintele care a optat pentru CCC de un an are dreptul la concediu fara plata pana la implinirea varstei de 2 ani de catre ... (vezi toată discuția)
Cum am pierdut stimulentul de insertie! goegbv goegbv Copilul meu s-a nascut pe 30 mai 2011, pana pe 22 aug 2011 a fost sotia in concediu post natal, iar cu data de 23 aug 2011 am intrat eu in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata crestere copil ggrumezescu ggrumezescu buna ziua, as dori sa stiu daca perioada de concediu fara plata pentru crestere copil de la1 la 2 ani(care se solicita dupa expirarea celei de 1an pentru ... (vezi toată discuția)