avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat pentru infractiune prescrisa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat pentru infractiune prescrisa

In anul 2005 luna iunie 26 am dat la cineva o suma de bani imprumut prin notariat cu ipoteca fara dobinda ,de atunci mam tot judecat ca sa-mi recuperez bani ,intrun final am fost judecat tot eu pentru inselaciune pe data de 24 mai 2015 la un an cu executare desi avocatul meu imi spunea ca este prescrisa fapta ,am facut apel la curtea apel cluj si pe data de 01 mai 2016 ma condamnat la un an cu suspendare si trei ani supraveghere plus shechestru pe multe proprietati pentru acoperirea multor sume care le cerea partea vatamata ,intrebarea mea este este posibil ca sa nu admita prescrierea daca sa implinit ,inclusiv la ultima infatisare si procuroru a fost de acord cu prescrierea a invocato si el ,ce pot face mai departe ,va multumesc .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:17, 1 Septembrie 2016
Nu mai aveti ce face acum, hotararea e definitiva.
Dar totusi nici macar revizuire nu se poate face,si daca se poate in cit timp pot sa o fac ,sau la cedo ,am mai discutat si cu alti si toti au zis ca ceva nu este in regula daca a intervenit prescrierea de ce nu sa prescris ,legea nu este pentru toti ,va multumesc
Caile extraordinare de atac se exercita pentru motive strict si limitativ prevazute de lege, care este cazul de revizuire pe care il invocati?
Totusi nu-mi este in clar cu prescrierea cu toti care am mai vorbit au spus ca fapta este prescrisa dupa aproape 11 ani si la ultimul termen si procuroru a invocat prescrierea de ce nu sa prescris in camera preliminara ni-a admis dupa noul cod penal sa fiu judecat ,eu pentru prescriere as vrea sa fac revizuire daca sar putea ,dar daca cer revizuirea sar putea sa-mi dea iara cu executare ? va multumesc mult pentru discuti .
Nu puteti din moment ce ati invocat in fata instantei de apel, pe cale revizuiri nu se poate reinterpreta probatoriul administrat.

Alte discuții în legătură

Condamnat danychelu danychelu Buna intrebarea mea este daca am fost condamnat in 2015 ,la un an cu executare la judecatoria dej ,si in 2016 la curtea de apel cluj mi sa dat 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Amânarea aplicării pedepsei și recuperare de permis. Deac Andrei Deac Andrei Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin.1 Cod de procedură penală condamnă pe inculpatul DEAC ALEXANDRU-ANDREI, pentru comiterea infracţiunii de conducere ... (vezi toată discuția)
Prescripţia executarii pedepsei împiedică anularea suspendării ... florinelteaca florinelteaca Prescripţia executarii pedepsei împiedică anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere? Bună seara! Am avut o condamnare sub supraveghere ... (vezi toată discuția)