avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante catre asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante catre asociatie

Proprietarul unui imobil a decedat iar mostenitorul a facut cerere de scaderii chetuielilor comune de la asociatie a persoanei decedate fiind si unica persoana care locuia in acel imobil , datoriile de la asociatie erau platite la zi in momentul efectuarii cererii.In urma cu cateva zile s a primit o notificare cu plata la 130 de lei cu tot cu penelitati , este legal avand in vedere ca nimeni nu locuieste in acel imobil de 2 ani de zile la 0 persoane trecute la asociatie
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 10:52, 10 Martie 2016
Chiar daca nimeni nu locuieste in acel imobil sunt cheltuieli pe cota parte indiviza /ap. care cuprinde cheltuieli cu femeia de serviciu , plata adm. , reparatii parti comune , asa ca este corect ceea ce aveti de plata .
Iata ce prevede HG nr 1588/2007
Art. 32. — (1) Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de platä a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine Ia cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.

(3) Niciun propnietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renutanii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cualta destinatie decat aceea de locuinta or in alte situatii.

Chiar daca spatiul cu destinatia de locuinta nu este locuit,proprietarul detine obligatia sa participe la achitare parti comune din condominiu
Este de preferat sa se se solutioneze amiabil pentru a indeparta posibilitatea solutionarii in instanta care implica efort financiar suplimentar
cei care stau la bloc stiu ca un apartament nelocuit costa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli apartament nelocuit TRISUC TRISUC Am un apartament proprietate personala in care nu mai locuieste nimeni din 1992. Mentionez ca APARTAMENTUL ESTE DEBRANSAT, iar pt.consumul de apa am montat ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la intretinere AndreeaFloriza AndreeaFloriza Buna ziua, am depus o cerere de scoatere de la intretinere de la asociatia la care apartineam , care mi-a fost si aprobata inca din septembrie. Eu nu mai ... (vezi toată discuția)
Proprietarul nu locuieste de cel putin doi ani cu mici intreruperi in apartament. zdanut zdanut Intr-o asociatie de proprietari exista un apartament nelocuit de 2 ani de zile. A fost doar o vizita de 7 zile in anul 2015. Proprietara locuieste la fica sa ... (vezi toată discuția)