Buna ziua, am depus o cerere de scoatere de la intretinere de la asociatia la care apartineam , care mi-a fost si aprobata inca din septembrie. Eu nu mai locuiesc acolo de 6 luni, timp in care pe perioaada verii nu am mai avut de plata, insa acum, cand am trecut sa vad ce mai este pe acolo, am constatat ca la avizier am 150 si ceva de lei (caldura + gospodarie ). Am sunat la presedinta de bloc, care mi-a spus ca sunt 0 persoane , dar ca se achita cheltuielile comnune si caldura pe octombrie. Intre timp, eu sunt trecuta la prietenul meu ca platitor de intretinere iar cei de acolo mi-au spus ca imi vor da o adeverinta sa o duc la fosta asociatie... intrebarea mea este: de ce trebuie sa mai platesc undeva unde nu mai locuiesc?:O
Faptul că dețineți o locuință in care nu mai locuiți nu vă scutește de plata cheltuielilor pe cotă parte indiviză din aceea asociație ..
Asta înseamnă ca veți plăti căldura pe ap. ( dacă e cazul ) plus căldura din parte cotă indiviză pe asociație ( respectiv casa scării și coloanele de la subsol ) , adm. ,președintele și femeia de serviciu plus reparații ale blocului .
si de cand am depus cererea, de ce nu am mai platit nimic pana acum? adica, sincer mi se pare aberant.... iar caldura, daca nu este data drumul, de ce as mai plati.o?
Conform dispozitii in vigoare,detinatorii de apartamente in imobile de locuit in comun,detin obligatia sa achite lunar contravaloare intretinere,respectiv cheltuieli consum individual+coye parti comune
In situatia in care proprietarul nu locuieste efectiv in imobil,acesta nu realizeaza si nu i se calculeaza consumuri individuale,dar are obligatia legala sa achite c/v parti comune
Afirmati ca vi se pare aberant sa platiti anumite cheltuieli cum ar fi caldura unui apartament nelocuit.
Este aberant dar este perfect legal sa platiti.
Trebuie sa retineti ca mentinerea unei proprietati atrage dupa sine niste costuri.
Chiar asa: platit taxe si impozite locale? De ce le platiti ca doar nu locuiti acolo.
Pai le platiti pentru ca sunt taxe asupra proprietatii.
Cam asa si la bloc.