avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata întreținerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata întreținerii

În condițiile în care o persoană deține un apartament situat într-un bloc cu 12 apartamente și persoana respectivă, va domicilia, din motive obiective, timp de un an într-o altă locație, care sunt obligațiile privind cheltuielile de întreținere pentru apartamentul nelocuit? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 16:27, 18 Iulie 2012
Conform norme in vigoare,chiar daca apartamentul nu este locuit,proprietarul acestuia,detine obligatia sa achite lunar c/v costuri parti comune
Costuri cota-parte indiviza (salarii, cheltuieli administrative,intretinere ascensor, caldura parti comune), dar si reparatiile care se fac pentru partile comune.
Vă mulțumesc din nou! Cele menționate de dvs. sunt valabile și dacă în timpul sezonului rece funcționează caloriferele din interiorul apartamentului nelocuit având în vedere faptul că acestea nu pot fi oprite, ci doar eventual sigilate?
Nu pot fi doar sigilate caloriferele, va puteti debransa dar trebuie aprobare de la asociatie si de la firma furnizoare a agentului termic. Daca nu aveti repartitoare ca sa inchideti caloriferele, atunci platiti aceasta caldura normal, indiferent daca locuiti sau nu in acel apartament..
Dar nu va sfatuiesc sa lasati apartamentul si nelocuit si neincalzit.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
ContSters241232, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întreþinerea pentru un apartament nelocuit getafolescu getafolescu Detin un apartament în care merg rar, doar ca să aerisesc, dar mi se impune să plătesc întreţinerea. E legal? (vezi toată discuția)
In cazul unui apartament fara ct si fara repartitoare ai carui proprietari au decedat,ce se poate face pentru reducerea costurilor la agentul termic?(..in plus,administrator total necooperant...) larat larat Apartament nelocuit, doresc reducerea/suprimarea costurilor in special in ceea ce priveste agentul termic,cheltuielile fiind substantiale mai ales ca doar vreo ... (vezi toată discuția)
Evitarea platii caldurii in regim pausal cu zero persoane in apartament Claudia102014 Claudia102014 Buna ziua. Se poate sa ma ajutati, va rog frumos, cu un raspuns la urmatoarea situatie? Detin un apartament in care nu mai locuieste nimeni. Am declarat ... (vezi toată discuția)