avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In cazul unui apartament fara CT si fara repartitoare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In cazul unui apartament fara CT si fara repartitoare ai carui proprietari au decedat,ce se poate face pentru reducerea costurilor la agentul termic?(..in plus,administrator total necooperant...)

Apartament nelocuit, doresc reducerea/suprimarea costurilor in special in ceea ce priveste agentul termic,cheltuielile fiind substantiale mai ales ca doar vreo 4 ap din intreaga scara nu au CT(si nici repartitoare..),incat facturile sunt deja mult umflate.
Luam in calcul inclusiv debransarea(..daca e posibila acum,intrucat e incheiata perioada de depunere a cererilor,desi in cazul unui deces,de ex,a proprietarilor in luna octombrie...le poate imputa cineva ca nu s-au "gandit" sa depuna cererea din iunie..iulie..sau cand a fost perioada de depunere a cererilor);am fi interesati si de alte metode .....ceva tip sigilarea robinetilor de la calorifer..obstructionarea tevilor..incat agentul termic sa circula pe tevile ce duc la alte apartamente,dar sa nu intre strict in caloriferele din ap...aveti cunostinta de asa ceva?
In plus,ce putem face in cazul in care administratorul refuza sa reduca orice cheltuieli in ciuda legii 230/2007? Ce cheltuieli -din cele platite la asociatie-intra exact in cheltuielile de intretinere si care in cheltuielile comune ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:51, 10 Decembrie 2009
Se poate ajunge pana la judecata daca va incalca drepturile.
Ar trebui sa faceti demersurile pt montarea de apometre si repartitoare daca considerati ca va ajuta.
larat a scris:

In plus,ce putem face in cazul in care administratorul refuza sa reduca orice cheltuieli in ciuda legii 230/2007? Ce cheltuieli -din cele platite la asociatie-intra exact in cheltuielile de intretinere si care in cheltuielile comune ?
Va multumesc.

La ce va referiti cand intrebati ca ar trebui reduse cheltuielile conform Legii 230/2007?

Cheltuielile la caldura se pot reduce numai pentru partea de calorifere si numai daca acestea sunt debransate. Aceasta o puteti face cu avizul RADET si numai de catre ei. Asociatia poate doar lua act de acest lucru, sa va scada aceste cheltuieli. Dar in afara de consumurile pe calorifere va trebui totusi sa platiti caldura pe partile comune.

In cazul in care apartamentul nu este locuit vi se scad cheltuielile care se impart pe numar de persoane: gunoiul, gazele, electricitate, apa.
In rest, nu conteaza ca este sau nu este locuit apartamentul. Veti avea de achitat anumite cheltuieli care se impart pe cota-parte indiviza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare ilegala ContSters226650 ContSters226650 Va rog sa imi spune-ti care sint consecintele unei debransari ilegale a tot ce se numeste calorifer intr-un apartament. Mentionez:- nu am datorii la asociatie ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza caldura la pausal? mihaelapohoata mihaelapohoata Buna seara, mai am o curiozitate legata de asociatia de proprietari. Cum se calculeaza conform legii in vigoare, caldura la pausal. Asociatia la care lucrez de ... (vezi toată discuția)
Situatie asociatii proprietari caldura radet RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Multi adm.de imobile va roaga daca puteti sa ne lamuriti cu sistemul centralizat de alimentare cu energie termica raportata la apart. debransate de la ... (vezi toată discuția)