avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli pe cota indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli pe cota indiviza

Am mostenit un apartament in care nu locuieste nimeni de 2 ani si, sunt obligata sa platesc lunar cheltuieli pe cota indiviza. Este normal sa platesc aceste cheltuieli, in calitate de proprietar, in conditiile in care apartamentul este nelocuit? Care este actul normativ care reglementeaza acest lucru? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dirina2 , utilizator 23:13, 12 Mai 2013
LEGEA 230/2007
Multumesc pentru raspuns, am citit Legea 230/2007 si Normele metodologice de aplicare insa, nu se specifica in mod clar daca aceste cheltuieli se platesc si in conditiile in care apartamentul este nelocuit.
Platile parti comune sunt obligatorii tuturor proprietarilor,inclusiv acelora care nu locuiesc efectiv in apartament
In situatia in care apartamentul nu este locuit proprietarul nu consuma individual utilitati-in varianta in care detine aparate de contorizat individual apa/gaze/caldura,astfel incat nu achita cote per persoana ,ci numai cote parti comune,conform HG nr 1588/2007
Ca sa va lamuriti recititi HG 1588/2007 Capitolul III. Sunteti obligat sa suportati toate cheltuielile catre asociatie, cu exceptia celor ce se repartizeaza pe numar de persoane.
De platit trebuie sa platiti tot, inclusiv pe acelea repartizate pe numar de persoane dar fiind inregistrati cu "zero" persoane, matematic "zero" inmultit cu orice suma va rezulata "zero". Dar, de exemplu la suprafata apartamentului, va apare efectiv o suprafata si nu poate fi un apartament cu "zero" metri patrati, sau "zero" cota indiviza.
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zero persoane la intretinere carmen craiu carmen craiu Pot fi trecute 0(zero) persoane la intretinere? (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - cheltuieli comune auricaa auricaa Buna ziua. Am un apartament proprietate personala, in care nu locueste nimeni, fiind plecata in strainatate de mai multi ani. Ce cheltuieli comune sunt ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)