avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... II pot propune salariatului alt loc de munca daca pt.a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

II pot propune salariatului alt loc de munca daca pt.a evita concedierea in baza art.65 alin(1)?

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca este legal sa-i propun salariatului un alt loc de munca, conform studiilor sale, daca departamentul din care face parte se desfiinteaza si dorim sa evitam concedierea in baza art.65 alin.(1) din Codul Muncii.Va multimesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 10 Martie 2016
Florin Cioca a scris:

... Refuzul ocuparii acelui post nu reprezinta un temei al concedierii si nici nu se inscrie in decizia de concediere.

Verificati mai bine mesajele postate de mine, intrucat nu am sustinut asa ceva in niciunul din mesajele mele anterioare. :-/
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
@freeelis
Reprezinta temeiul care ofera angajatorului posibilitatea de a oferi un alt loc de munca persoanei propuse spre concediere.
Reieterez din mesajul dvs. anterior
Refuzul ocuparii acelui post nu reprezinta un temei al concedierii si nici nu se inscrie in decizia de concediere.

V-am explicat ca nu am sustinut asa ceva ... poate imi ararati dvs unde, ca sa punem capat acestei polemici ?

Singura ideea sustinuta de mine este: În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.

Sens in care am indicat si RIL de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu ca la concedierea uni angajat pe art.65 alin.1.? iosif.kramar iosif.kramar Buna dimineata, Va rog o alta intrebare; este obligatoriu ca angajatorul sa-i arate angajatului o lista cu locurile libere dein banca in urma concedierii pe ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala alinadobre alinadobre Atunci cand un salariat este concediat, conf art. 65, al. 1 (desfiintare post), trebuie mentionat in preaviz/decizia de concediere ca in societate este vacant ... (vezi toată discuția)
Notificare concediere ioannanice ioannanice Am o intrebare, in cazul concedierii: ce se intampla daca pe 11.01.2016, de exemplu, primesc notificare de concediere cu data de 31.12.2015? Eu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)