avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru permis suspendat pentru o luna in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru permis suspendat pentru o luna in urma cu un an de zile

buna ziua
in 2015 din 14.04-13.05.2015 am avut permisul suspendat pentru depasire pe linie continua la adjud. eu sunt din sibiu , nu am predat permisul pentru ca nu il aveam la mine. Nu am predat permisul nici ulterior, iar in baza de date nu s-a evidentiat faptul ca perioada de suspendare a expirat, permisul ramanand in continuare in stare retinut cu suspendare in perioada 14,04,2015-13,05,2015.
Am facut contestatie impotriva pv de contraventie dar nu am scos certificat de grefa si in baza de date nu s-a facut mentiunea introducerii contestatiei perioada de suspendare ramanand aceeasi intrucat eu nu am solicitat sa am drept de circulatie pana la finalizarea contestatiei ispasindu-mi astfel perioada de suspendare.
in 15.09.2015 am primit sentinta definitiva si am pierdut contestatia .nici atunci nu am predat permisul.
dupa care nu am mai facut nici o actiune, in baza de date figurand doar aceea suspendare din perioada 14.04.2015-13.05.2015.
in noaptea 04.03.2016 am fost oprit pentru un control de rutina in municipiul Iasi de catre un echipaj de ordine publica, iar in urma verificarii in pe statia portabila figuram cu permisul retinut-cu restrictii- suspendat. ulterior ne-am deplasat la sediul politiei unde m-au verificat in baza de date nationala si mi-au scos fisa auto. in urma verificarii acesteia s-a observat foarte clar ca perioada de suspendare a expirat din data de 13.05.2015, si nu am mai avut nicio abatere din acea data si pana in momentul opririi de catre acestia. Cu toate astea mi-au intocmit un dosar penal pentru conducere cu permisul suspenat si mi-au eliberat o dovada fara drept de circulatie.
am facut o solicitare la IPJ Sibiu organul competent care mi-a eliberat permisul de conducere prin care am solicitat sa imi comunice daca la data de 04.03.2016 aveam dreptul de a circula. acesia mi-au raspuns ca DA, ca suspendarea este o masura complementara care a expirat, iar retinerea permisului este o masura tehnico administrativa care nu influenteaza dreptul de a conduce.
cum trebuie sa procedez mai departe pentru a putea primi drept de circulatie pana la solutionarea dosarului, si daca pot sa ma indrept cu o plangere penala impotriva agentilor de ordine publica care desi au fost sfatuiti de un coleg de rutiera sa nu intocmeasca dosar penal pentru ca nu exista fapta, acestia in necunostinta de cauza mi-au intocmit totusi dosar, ce sanse de castig am
Cel mai recent răspuns: valean , utilizator 12:40, 9 Martie 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va adresati unui avocat din zona care sa mearga cu dumneavoastra la politie si sa lamureasca situatia.
Nu dati declaratii fara avocat.
dar parerea dumneavoastra care este?
am sanse sa primesc drept de circulatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie cu numere expirate, doua abateri! va rog ajutati-ma cu un sfat Robertrobi Robertrobi Buna seara. As avea o intrebare , In ziua de 15.08.2014 am fost oprit de catre un echipaj de politie eu avand numere expirate la masina mi sa retinut ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru numere expirate Halogen Halogen In data de 8.03.2014 am fost oprit pe bulevard pentru legitimare,agenti au constatat ca numerele de inmatriculare la masina erau expirate.Am fost la sectia de ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis conducere cat. b eliberat de statul italian georgedinradauti georgedinradauti Va salut!Astazi 20/08/2013 am fost la depunera dosarului pt.preschimbare permis auto cat.B eliberat destatul ITALIAN ce se expira pe 29/08/2013!Dosarul ... (vezi toată discuția)