avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat cu contract suspendat-doreste angajare in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat cu contract suspendat-doreste angajare in alta parte

Buna ziua.

Am o intrebare, un salariat are suspendat contractul pe perioada de o luna de zile (prin acordul partilor-Concediu fara plata), el la aceasta societate are angajarea facuta cu norma intreaga, pe perioada nedeterminata.
Doreste sa se angajeze la o alta societate, pe perioada cat ii este suspendat contractul, cu cate ore ar fi posibila angajarea?Cu timp partial, (2,4 ore/zi), sau poate cu 8 ore?
Am citit pe un forum, ca trebuie sa se pastreze norma intreaga la societatea unde a fost suspendat, si sa fie angajat in alta parte cu timp partial.Este adevarat?

Multumesc foarte frumos!
Cel mai recent răspuns: CATALENA , utilizator 13:11, 9 Martie 2016
1. Se poate angaja si in alta parte cu orice fel de contract individual de munca (CIM), vu timp partial sau normal, pe perioada determinata sau nedeterminata.

2. Din Codul muncii:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Deci, sa inteleg ca se poate face angajarea cu norma intreaga, chiar daca la celalalt angajator el are contract tot cu 8 ore.
Da, Codul muncii nu interzice asa ceva.
Va multumesc frumos pentru timpul acordat si va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte munca ninel_d ninel_d Buna ziua,am si eu o nelamurire,in iulie anul trecut am fost angajat de o societate cu contract de munca pe perioada nedeterminata in baza legii ... (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
Angajare buna ziua daca sunt angajat cu 4ore pot sa ma mai angajez cu 8 ore in alta activitate (vezi toată discuția)