avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie invaliditate gr.III + salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie invaliditate gr.III + salariat

buna ziua! as dori sa imi precizati si mie cum ii voi stabili salariul unei persoane propusa pt pensie invaliditate gr.III, avand in vedere faptul ca acum are un salariu lunar brut de 1488 lei(salariul va fi de 744 lei, la jumatate?), cum i se va stabili programul de lucru(trebuie sa opteze personal pt un anumit interval orar?) si cum ii vom face inregistrarea in revisal, cim-ul lui devenind cim cu timp partial?
multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
buiavasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:58, 10 Martie 2016
1. La comunicarea deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, c.i.m. existent inceteaza de drept , potrivit art.56 alin.1 lit.c C.mun.
Daca se doreste continuarea activitatii, atunci i se va incheia un nou c.i.m. unde data inceperii activitatii poate fi aceeasi ci data incetarii vechiului c.i.m.
Ambele operatiuni pot fi transmise in aceeasi zi, adica cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza in baza noului c.i.m.

Conform art.117 C.mun., programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

2. Potrivit art.105 alin.1 C.mun., contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

In speta, durata muncii nu poate fi mai mare de 4 ore/zi , iar repartizarea acesteia o puteti face de comun acord cu acel salariat.
inca nu a primit decizia de pensie, propunerea de pensionare este cu data de 09.03.2016, maine isi va depune dosarul pt pensie de invaliditate gr.III,intrebarea este ce fac cu acest salariat pana se va emite decizia de pensie, el avand concediu medical pana pe data de 08.03.2016, inclusiv, si avand emisa o decizie de incadrare in gradul de invaliditate emisa cu dat de 04.03.2016, si fiind propus pt pensie gr.III cu 09.03.2016.Eu nu ii pot inceta cim pana nu primeste decizia de pensie si ca atare cum procedez in continuare avand in vedere faptul ca poate dura cateva luni bune pana cand va primi decizia de pensionare?Si cum ii voi stabili salariul si programul de munca pana la emiterea deciziei?
se poate intocmi un act aditional ca cim existent, cu modificarea lui in cim cu timp partial avand invedere decizia de incadrare in gradul de invaliditate, cu modificarea timpului de munca si a salariului?iar la data comunicarii deciziei de pensionare cim va inceta si eventual daca conducerea va mai dori sa incheie cu acesta un alt cim

Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
buiavasi, utilizator
Ii puteti face act aditional la c.i.m. de modificare a timpului de munca si a salariului, incepand cu data de 09.03.2016.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc din suflet am scris acelasi lucru in acelasi timp cu dv, va multumesc inca o data pt raspunsurile clare si la obiect date de-a lungul timpului, mi-au fost de un real folos.
buna dimineata! as dori totusi sa imi mai precizati daca , la data primirii deciziei de pensie gr.III, cim inceteaza, in cazul institutiilor publice, in cazul acesta, acest post va fi declarat vacant si va trebui organizat concurs.Este corect acest lucru, pt ca el nu va mai putea lucra 4 ore decat dupa ce va trece acest concurs, lucru putin probabil avand probleme de sanatate.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
buiavasi, utilizator

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca MaeaSandu MaeaSandu din luna februarie 2013 sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata. Persoana care a fost inainte angajata pe acest post este pensionata pe caz ... (vezi toată discuția)
Incetare cim / invaliditate grad iii Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, angajat cu decizie de pensionare pt invaliditate grad III si cu recomandare medic specialist la program de 4 ore: ii inceteaza CIM de drept si ii ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pensionare de invaliditate vio m vio m Buna ziua ! Va rog daca ma puteti lamuri in urmatoarea speta: un angajat a primit decizie de pensie de invaliditate gr.III datata 17.08.2011.Pana la data de ... (vezi toată discuția)