avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETARE CIM PENSIONARE DE INVALIDITATE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETARE CIM PENSIONARE DE INVALIDITATE

Buna ziua ! Va rog daca ma puteti lamuri in urmatoarea speta: un angajat a primit decizie de pensie de invaliditate gr.III datata 17.08.2011.Pana la data de 01.09.2011 are acordat concediu medical.Vrem sa continuam colaborarea pentru un program de 4 ore. Este corect sa-i incetam CIM in termen de 5 zile cu art.56lit.c)
(adica cu data de 22.08.2011) si cu aceeasi data sa incheiem un nou contract cu timp partial de 4 ore,avand in vedere ca o incetare de drept prevaleaza in cazul suspenderii pentru incapacitate temporara de munca ?
si inca o intrebare,daca-mi permiteti- cele 4 ore pe care le va realiza, cum vor fi calculate la vechimea in munca ?
Cel mai recent răspuns: vio m , utilizator 19:31, 18 August 2011
Da, i se va inceta de drept c.i.m. la data comunicarii deciziei de pensionare, asa cum prevede art.56 lit.c C.mun., apoi ii faceti un c.i.m. cu timp partial de 4 ore/zi.

Pentru satgiul de cotizare la pensie nu conteaza durata timpului de munca ....
Va multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca MaeaSandu MaeaSandu din luna februarie 2013 sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata. Persoana care a fost inainte angajata pe acest post este pensionata pe caz ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gradul 3 alexenicolae alexenicolae Buna ziua, sunt angajat la o societatea comerciala , in ultimile luni am fost in concediu medical, am intrat la comisie si am primit decizie de pensionare ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gr.iii + salariat buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa imi precizati si mie cum ii voi stabili salariul unei persoane propusa pt pensie invaliditate gr.III, avand in vedere faptul ca acum are ... (vezi toată discuția)