avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Prescriere datorie ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Prescriere datorie ANAF

Buna ziua, am gasit intr-un document anaf descarcat din spatiu virtual "obligatii de plata" o decizie de impunere anuala din 2008 pentru care pana acum s-au adunat penalitati in fiecare an. Nu stiam de ea, nu mi-a venit nimic acasa, in fine, acum ce ar trebui sa fac, sa platesc tot, sau pot plati doar penalitatile? Nu ar fi trebuit sa fie deja prescrisa avand in vedere ca au trecut demult acei 5+ ani?
Vreau sa fiu in regula dar mi-e ca daca ma duc la ANAF sa intreb o sa ma puna sa platesc datoria din 2008.
Cel mai recent răspuns: anca_ro , utilizator 15:58, 9 Martie 2016
Buna ziua,
Orice datorie la ANAF se prescrie prin 5 ani de la data de 01.01 a anului viitor aparitiei obligatiei la plata.
Va trebui sa va adresati instantei pentru a se constata prescriptia.
Multumesc. Si atunci, penalitatile care au curs anual de atunci, se anuleaza si ele? deci in 2008 aveam de plata vreo 1100 lei, dar cu penalitatile, a ajuns pana acum sa se adune vreo 2700... oare merita sa ma lupt in justitie pt asta?
Daca se constata prescriptia sumei principale atunci se sting si penalitatile.
Multumesc frumos. Eu abia azi am accesat spatiul virtual, se pune ca am intrerupt termenul de prescriptie luand la cunostinta faptul ca am aceste datorii, chiar daca cei 5 ani se scursesera de mult?

Imi trebuie un avocat pentru a constata prescriptia sau pot merge personal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa -executare silita persoana juridica - prescriere datorie? andreeabs andreeabs Buna ziua, Situatia se prezinta in felul urmator: In urma unui control ANAF din 2000, se constata o neregula in registrul contabil, se incadreaza fapta la ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescriu impozitele si taxele locale ?datoria provine din 2007 cand proprietarul a decedat Iulia branza Iulia branza In 2007 proprietarul imobilului si a terenului a decedat,sotie de vet de razboi nu a fost dezbatuta mostenirea si taxele locale nu au fost ... (vezi toată discuția)
Datorie furnizor telefonie best4ady best4ady Am avut un abonament la Orange semnat in 2006 iar prin 2007 sau 2008 am ramas in urma cu plata si nu am mai platit suma de 150 ron. In acesti ani tot am primit ... (vezi toată discuția)