Buna ziua, am gasit intr-un document anaf descarcat din spatiu virtual "obligatii de plata" o decizie de impunere anuala din 2008 pentru care pana acum s-au adunat penalitati in fiecare an. Nu stiam de ea, nu mi-a venit nimic acasa, in fine, acum ce ar trebui sa fac, sa platesc tot, sau pot plati doar penalitatile? Nu ar fi trebuit sa fie deja prescrisa avand in vedere ca au trecut demult acei 5+ ani?
Vreau sa fiu in regula dar mi-e ca daca ma duc la ANAF sa intreb o sa ma puna sa platesc datoria din 2008.
Buna ziua,
Orice datorie la ANAF se prescrie prin 5 ani de la data de 01.01 a anului viitor aparitiei obligatiei la plata.
Va trebui sa va adresati instantei pentru a se constata prescriptia.
Multumesc. Si atunci, penalitatile care au curs anual de atunci, se anuleaza si ele? deci in 2008 aveam de plata vreo 1100 lei, dar cu penalitatile, a ajuns pana acum sa se adune vreo 2700... oare merita sa ma lupt in justitie pt asta?
Multumesc frumos. Eu abia azi am accesat spatiul virtual, se pune ca am intrerupt termenul de prescriptie luand la cunostinta faptul ca am aceste datorii, chiar daca cei 5 ani se scursesera de mult?
Imi trebuie un avocat pentru a constata prescriptia sau pot merge personal?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.