avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... atributii administrator judiciar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

atributii administrator judiciar

Buna ziua,

Azi am fost la administratorul judiciar al firmei si ne-o atras atentia ca trebuie sa intocmim declaratiile la finante pentru firma aflata in insolventa pentru lunile mai, iunie si iulie. La aceasta firma nu mai exista decat 2 angajati, unul care urmeaza sa se pensioneze si unul in concediu de crestere a copilului. Celorlati li s-a desfacut contractul cu data de 01.05.2009 la cererea administratorului judiciar( sa nu fie alte cheltuieli) . Ce vreau eu sa stiu este cine are obligatia depunerii declaratiilor si intocmirii actelor contabile din moment ce orice act intocmit trebuie stampliat si semnat de adm. judiciar? Mie mi se pare ca adm. judiciara cam abuzeaza(si ne tot ameninta ca introduce plangere sa fim amendati ca nu le depunem.
Ca sa nu fie confuzii eu lucrez la o alta firma care are acelasi administrator ca si cea intrata in insolventa si am tot dus actele de care a avut nevoie adm. judiciara.

Multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 05:56, 11 August 2009
daca a fost numit un administrator judiciar inseamna ca ar trebui sa existe si un administrator special, pe perioada de observatie (inainte de deschiderea falimentului sau de adoptarea unui plan de reorganizare).
administratorul special trebuie sa indeplineasca aceste obligatii.
in general administratorul societatii este desemnat administrator special.
in concluzie, nu va asteptati ca administratorul judiciar sa depuna acele declaratii.
teoretic daca s-a ridicat dreptul de administrare al debitorului atunci adm judiciar raspunde pentru tinerea contabilitatii in conformitate cu legea 82 , inclusiv intocmirea si depunerea deconturilor si a declaratiilor.
dpdv practic numai asta nu o sa faca !!
Oricum daca nu are competente in acest domeniu poate sa angajeze o persoana de specialitate care v-a fi platita tot din averea debitoarei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 101 - societatea in insolventa inlineasofa inlineasofa O societatea a declarat stare din Insolventa in data 28.12.2010. Cine semnaza declaratiile 101 pentru perioada 01.01 - 30.09 si 01.10 - 31.12 lichidatoul sau ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma elena_trif_13 elena_trif_13 am avut o situatie cu o firma care a intrat in procedura de insolventa.dna care l-a anuntat pe patron de aceasta situatie creata are un birou de contabilitate. ... (vezi toată discuția)
Societate in reorganizare comsid98 comsid98 societate in reorganizare poate sa faca compensari prin imi bucuresti (vezi toată discuția)