avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA pentru auto nou cumparat, pierderea claselor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA pentru auto nou cumparat, pierderea claselor

Buna ziua, as vrea sa stiu cat de legal este urmatorul caz. Am achizitionat de curand un alt autoturism din import si m-am interesat la mai multe firme de asigurari in vederea asig. rca obligatorie pt repectivul autoturism,spre surprinderea mea mi s-a spus ca la acest auto o sa pierd toate clasele obtinute pana acum respectiv B6 si o iau de la zero ,am 40 de ani si permis din 2001 si timp de 15 ani am avut mai multe autoturisme si nu am fost inregistrat in biroul de daune auto niciodata in tot acest timp nu am folosit asigurarea niciodata. Vreau sa stiu de ce la skoda octavia an 2003/1,9 tdi pe care o detin platesc asigurare aproximativ 400 de lei pe an si la fordul mondeo 2010 /200,tdi pe care l-am cuparat acum au estimat ceva intre 700-800 lei in functie de asigurator. :(:( unul di brokeri a zis ca daca vand skoda si o radiez si ma prezint cu ctr. vanzare /cumparare /radiere si vechea polita de la skoda poate sa-mi dea clasa de asigurae
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
sergiumuja, utilizator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 15:25, 10 Martie 2016
Diferenta de asigurare este generata inclusiv de anul de fabricatie,cilindree,eventuale evenimente ,etc
Buna ziua,

Coeficientul aplicat asupra primei de asigurare la Clasa de Bonus B6 este de 74 %.

Alte diferente pot sa apara datorita: marca auto, cap. cilindrica, putere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca - diferente indoielnice silvia99 silvia99 buna ziua! 2 tineri de 25 ani, din acelasi oras au 2 masini asemanatoare (mai exact 1596cc, 75 c.p.), una e logan(2006), cealata e ford focus(2004). ... (vezi toată discuția)
Despagubire pt dauana totala prea mica Birlanflorin Birlanflorin Intru-un accident auto masina mea un ford mondeo 1999 1.8 td a fost declarata dauna toala reparatia fiind mai mare decat valoarea masini. Mi s-a oferit suma ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare auto radu101 radu101 Buna ziua ! Am cateva nedumeriri , neclaritati , intrebari , legate de doua probleme referitoare la taxa de poluare la autoturisme. Prima : In luna iunie anul ... (vezi toată discuția)