avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire pt dauana totala prea mica
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire pt dauana totala prea mica

Intru-un accident auto masina mea un ford mondeo 1999 1.8 td a fost declarata dauna toala reparatia fiind mai mare decat valoarea masini.
Mi s-a oferit suma de 2000 de lei + epava dar nu sunt deloc multumit de bani astia nu am ce sa fac cu ei.
Masina avea 125000 de km intr-o stare super cu acte valabile pe un an.
Ce optiuni am pt a obtine o suma cat de cat realistica.
Sau cum sa calculez si eu sa vad daca poate au facut ei gresit calculul
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:09, 16 Mai 2017
Puteți să-i dați în judecată. Înainte de asta, faceți o plângere la ASF (plângere online pe site-ul lor).
Cuantumul despagubirii este limitat la 75% din valoarea autoturismului la data accidentului. Valoarea autoturismului se determina cu ajutorul unui program de calculator. Toate societatile de asigurare au acest program. Faceti un calcul paralel la o alta societate de asigurare. Atentie la datele ce se introduc in calculator. Ma refer la valoarea de nou care este functie de marca, tip, varianta si chiar de anul de fabricatie. Mai trebuie avute in vedere echiparile optionale montate de producator si de echipamentele montate de utilizator dupa achizitionare. De asemenea, trebuie avut in vedere eventualele schimbari de agregate majore.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca Mandarin87 Mandarin87 Buna ziua, Din pacate am suferit un accident cu masina in aprilie. Dauna totala Am initiat procedurile de recuperare dauna de la RCA-ul ... (vezi toată discuția)
Dauna totala prea mica. Armando123 Armando123 Salut! Nu demult timp am avut neplacerea sa fiu implicat intr-un accident rutier. Soferul cu vina avea RCA la Euroins. Am fost la constatare s-au facut ... (vezi toată discuția)
Dauna totala rca Adrian1996 Adrian1996 Buna ziua ! In data de 03.12.2016 am facut un accident rutier , am lovit un autoturism pe dn1 care iesea de pe cedeaza . Masina mea a fost catalogata ca si ... (vezi toată discuția)