avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala prea mica.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala prea mica.

Salut!
Nu demult timp am avut neplacerea sa fiu implicat intr-un accident rutier.
Soferul cu vina avea RCA la Euroins.
Am fost la constatare s-au facut pozele , inspectorul de daune mi-a zis ca masina este veche si mai mult ca sigur o sa se incadreze la dauna totala.Fiind la primul inccident de genul m-am gandit ca macar o sa primesc cat sa imi iau alta tot la fel.
Bun asa a si fost reparatia costa mai mult de cat masina si au bagat-o la dauna totala. Un ford mondeo din 1999 1.8 td 125000 de km intretinut bine recent inscris pe bulgari.
Am de primit doar 2000 de lei.
Nush cum au ajuns ei la suma asta
Ce pot sa fac?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 08:48, 12 Mai 2017
Puteți să le solicitați elementele de calcul. Cu siguranță v-au scăzut 25% din valoarea de piață/catalog, valoarea epavei. Poate o vindeți la licitație la o valoare convenabilă.

Succes!
Va multumesc!
Dar totusi cum credeti ca au ajuns ei la valoarea asta eu chiar asi vrea sa gasesc o masina ca a mea si inscrisa pe un an la bani astia oferiti de ei si din bani care asi putea sa ii obtin pe epava si inscrisa pe un an dar sincer nu gasesc .
Cum asi putea sa fac si eu un calcul?
Puteti sa imi spunei modul ..
Spuneti*
Exista sisteme de specialitate gen Schwacke, DAT, Audatex, Eurotax care pot genera si o valoare de piata a autoturismelor insa nu isi asuma nicio raspundere in privinta corectitudinii. In materie de despagubire a daunelor totale legislatia actuala este foarte deficitara si nu se poate face un calcul matematic in vederea stabilirii valorii maxime de despagubire . Conform legislatiei actuale asiguratorul se raporteaza la valoarea de piata a vehiculului si mare atentie, valoarea de piata din tara in care este inmatriculata masina.
Daca cei 2000 de lei v-au fost oferiti ca "bani in mana" inseamna ca valoarea de piata v-a fost stabilita la 2666 lei , diferenta de 25 % considerandu-se valoare de epava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire pt dauana totala prea mica Birlanflorin Birlanflorin Intru-un accident auto masina mea un ford mondeo 1999 1.8 td a fost declarata dauna toala reparatia fiind mai mare decat valoarea masini. Mi s-a oferit suma ... (vezi toată discuția)
Dauna totala rca lucitanase lucitanase Buna ziua. Am si eu o dilema. Am avut un accident rutier din care masina mea a iesit cam sifonata. Precizez ca detin un Opel Tigra din 1999. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Într-un dosar rca este obligatorie vânzarea epavei către câștigătorul licitației? Gstefan2007 Gstefan2007 Sunt parte vătămată întru-un dosar RCA. Nu am fost mulțumit de oferta inițială a asiguratorului așa că am cerut reanalizarea dosarului și am primit ... (vezi toată discuția)