Buna ziua ! In data de 03.12.2016 am facut un accident rutier , am lovit un autoturism pe dn1 care iesea de pe cedeaza . Masina mea a fost catalogata ca si dauna totala . Masina este un golf 6 din anul 2009 , iar asiguratorul lui ( Omiasig ) mi-a evaluat masina la 22000 Lei asta insemnand ca o sa primesc 16500 . Sunt total nemultumit de suma oferita , iar problema este ca eu am cumparat masina de la o cunostiinta mai ieftin (5000€) suma care apare si in contractul de vanzare cumparare . Poate fi o cauza suma din contract la aceasta evaluare ? Masina mea cu dotarile care le are este undeva la 6500-6800 de euro . Legea spune ca se calculeaza dupa valoarea ei pe piata sau dupa valoarea din contract ? Am vorbit cu domnul care mi-a evaluat masina , i-am spus ca voi depuna o contestatie , ce argumente sa ii aduc in contestatie ?
Calculul se face din pretul de pe piata, dupa noua lege, din pacate... Eventual puteti incerca, in scris, sa cereti o reevaluare, datorita faptului ca sunteti total nemultumit se oferta.
Hmm... Cu 3600 de euro oferiti de ei plus epava as ajunge la maxim 5000€ , ies in pierdere 1500 de euro .... Chiar nu pot face nimic ? Am primit un mail de la domnul de acolo si am vazut ca a omis cateva dotari prezente pe masina mea...
Hmm... Cu 3600 de euro oferiti de ei plus epava as ajunge la maxim 5000€ , ies in pierdere 1500 de euro .... Chiar nu pot face nimic ? Am primit un mail de la domnul de acolo si am vazut ca a omis cateva dotari prezente pe masina mea...
Stabilirea valorii de piata a autoturismului se face cu ajutorul unui program specializat. Atentie la valorile ce se introduc i program: valoarea de nou conform catalogului a marcii, a tipului si al anului de fabricatie, echipamente optionale, inlocuiri de agregate etc.
Tendinta asiguratorilor este ca valoarea de piata sa fie cat mai mica si din aceasta cauza introduc valori nereale sau omit introducerea unora in program.
ing. Ioan Ciobanu
Probleme cu rca!!
kala
buna , poate ma lamureste cineva ca eu nu inteleg nimic .In urma unui accident in care am fost lovit din spate foarte puternic masina mea a fost ... (vezi toată discuția)
Dauna totala
mariaaaa
buna , asigurarea mi-a dat dauna totala pt un vw passat din 2000 , suma la care ei mi-am evaluat masina este de aproximativ 2800E , nu prea imi comvine suna pe ... (vezi toată discuția)