Regulamentul nr.271/25.09.2015 pentru Gimnaziu cu privire la Organizarea si desfasurarea Olimpiadei de Limba si Literatura Romana -gimnaziu- este in vigoare si se aplica sau se aplica doar pentru
Va rog sa ma lamuriti cu privire la doua aspecte si anume:
1. Regulamentul nr. 271/25.09.2015 cu privire la organizarea si desfasurarea Olimpiadei de Limba si Literatura Romana - Gimnaziu- este in vigoare ?
2. Daca pe site-ul ISJ, acest regulament apare ca aplicabil si nu se respecta un articol din acesta, se considera o incalcare a legii?
3. Unde este publicat acest regulament emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice -Directia Generala Invatamant Preuniversitar?
Multumesc . Cu tristete, am ajuns sa invat pe de rost Cap. IV-Evaluarea, cap 2 si 3 din acest regulament specific-271/25.09.2015, deoarece de la acordarea unui punctaj initial de 102 puncte (aproape de limita de participare , adica 100 puncte conf. art. 18 din acelasi regulament) un concurent a ajuns, peste noapte, la un punctaj dupa contestatie de 114 puncte. Este vorba de Olimpiada de Limba si Literatura Romana-Gimnaziu, faza judeteana iar, in urma acestui fapt, fiica mea a fost descalificata de la faza nationala . Ea a primit un punctaj de 113 puncte din 120 cat era maxim. Am depus o cerere la ISJ in care am cerut o reevaluare a lucrarii fiicei mele si o comparare a celor doua , in ideea de a pleca mai departe cel mai bun concurent . Mi s-a spus ca nu exista nici un cadru legal pt. a face acest lucru. Pentru ca nu-mi venea sa cred ca peste noapte, o lucrare bunicica se poate transforma intr-una geniala , am inceput sa studiez acest regulament. Nu am ramas prea uimita sa constat ca este vorba de o incalcare a cap. IV-art.14, alin 2 si 3 cu privire la evaluare. Binenteles ca am depus din nou cerere la ISJ si am fost amanata pana pe 17 martie. Ce ar trebui sa fac in acest caz ?
Ca o mica observatie, presedinta comisiei de evaluare care nu a promovat examenul de management si legislatie scolara pentru postul de inspector general , s-a retras in timpul concursului pentru a nu i se afisa nota si drept rasplata a fost promovata pe functia de inspector general adjunct. La ce sa ma astept ?!