avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Membru al asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Membru al asociatiei



Buna ziua

Asociatia de proprietari a fost inregistrata la judecatorie in data de 19.10. 2005 si eu am cumparat apartamentul in anul 2008.sunt sau nu membru al Asociatiei de Proprietari , nu am depus nici un document la ASOCIATIE.

intrebare: Ma poate actiona in judecata??

Toate adunarile comitetului executiv sunt cu nr par.

intrebare: Daca sunt adunarile comitetului executiv cu nr par,dosarul in instanta poate fi respins din aceasta cauza(adica acea sedinta a comitetului executiv este nula).

multumesc

Care ar fi motivul actionarii in instanta?
Am fost dat in judecata deoarece presedintele si 3 membrii din comitet au hotarat sa stranga bani fond reparatii fara o convocare a adunarii generale,(eu nu am platit fond reparatii). si nici nu are cont in banca.
Dorinel, ce sunt intrebarile astea, poti sa ne dai niste amanunte?

1. Daca nu v-ati manifesta expres dorinta de a deveni membru al as. prop. - NU sunteti membru al as. prop. - sunteti simplu proprietar fara drepturile conferite de L 230/2007, insa aveti aceleasi obligatii ca si ceilalti membri;
Daca doriti sa deveniti membru al as. prop., mergeti la presedinte, intocmiti o cerere in acest sens, depuneti o copie a actelor de proprietate, completati un Acord de asociere si gata, Legea spune ca "fara alte formalitati" - priceput?

2. A nu adera la as. prop. NU este motiv sa fiti actionat in instanta.

3. Vreti sa spuneti ca "toate" sedintele comitetului executiv - adica cate ? - s-au desfasurat cu participarea membrilor com. ex. dar in numar par? Pai poate este un motiv obiectiv, o fi raposat unul dintre membri, altul o fi plecat din RO, altul nu are "liber" de la nevasta, altul sufera de o boala si este internat, etc. - care este problema? Nu se mai pot tine sedinte ale com. ex.?
Aici sunt doua probleme:
a) pentru completarea membrilor com. ex. se convoaca AG a proprietarilor - care poate fi ordinara sau extraordinara;
b) Iata ce zice legislatia cu privire la intrebarea ta:
L 230/2007, art. 30 (2):
2) Şedinţele comitetului executiv sunt legal întrunite dacă jumătate plus unu din numărul membrilor săi sunt prezenţi. Şedinţele comitetului executiv pot fi convocate de preşedintele asociaţiei de proprietari sau de jumătate plus unu din numărul membrilor săi.

Asadar, sa fie jumatate +1 dintre membri.

Ce are instanta cu sedintele com. ex. cu nr. par de membri?



D-le Adam eu am fost actionat in judecata deoarece asociatia a stransbani fond reparatii fara a convoca Adunarea Generala, si intrebarea este daca nu sunt membru al asociatiei,poate respinge judecatoria dosarul.

Stiu ca am obligatii fata de asociatie ca ceilalti membrii dar am si drepturi dar nimeni nu hotaraste pe banii mei?/???

Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
Adriantot, moderator
Nefiind membru al as. prop. - banuesc ca nici nu ati participat la sedinta de AG, unde probabil ca s-a discutat Proiectul de Buget de venituri si cheltuieli...
Apoi, Chiar daca nu ati discutat aceaste lucruri, Com. executiv poate decide efectuarea unor lucrari, chiar daca sunt de o importanta mai mare.
Acum daca "baietii" nu pot justifica cheltuielile facute, este cu totul alta problema, insa asa cum am mai spus, daca nu ati participat la AG - ca multi altii de altfel, BA DA, se poate hotari ca banii dvs. sa "mearga" in fondul de reparatii. Adica asa suna in legislatie... Nu confundati notiunile!

Alte discuții în legătură

Convocare a.g, , alternative gambette gambette Convocarea AG ordinara daca este facuta de presedintele axociatiei de proprietari inseamna ca nu a fost decisa in cadrul unei sedinte de comitet executiv si ... (vezi toată discuția)
Altercatii cu administratorul de asociatie de bloc utilizator-1 utilizator-1 as dori informatii in cazul in care adminstratorul nu este de acord cu planificarea unei sedinte de asocatie la sugestia unui locator; sedintele se fac o data ... (vezi toată discuția)
Membru comitet executiv care a lipsit de la sedinte un an si cinci luni radu_nicu radu_nicu Buna ziua, Unul dintre membrii comitetului executiv a anuntat verbal ca nu mai vrea sa participe la sedinte in decembrie 2012. Si a cerut si sa fie inlocuit ... (vezi toată discuția)