Buna ziua,
Unul dintre membrii comitetului executiv a anuntat verbal ca nu mai vrea sa participe la sedinte in decembrie 2012. Si a cerut si sa fie inlocuit cu un alt proprietar, a si nominalizat doi posibli succesori.
Cele de mai sus au fost declarate in una din sedintele lunare, cea urmatoare unei AG. Nu a dat nici o cerere scrisa de demisie.
In urmatoarea sedinta a CE am luat act de demisia verbala a d-lui X, apoi am fost in unanimitate de acord cu numirea d-lui Y in locul d-lui X, cel demisionar (doar verbal)
Acum, dupa 1 an si 5 luni, timp in care nici macar nu a participat la vreo sedinta, a venit si ne spune ca domnia sa este membru deplin al CE.
Nu am gasit nici un paragraf referitor la aceasta situatie in legea 230, asa ca va rog sa ma lamuriti cum ar trebui sa procedez.
Este legala decizia celorlalti membri ai CE care au participat si semnat minuta acelei sedinte unde l-am ales pe noul membru?
Deciziile administrative, cele de zi cu zi, ar trebui sa fie legale, pentru ca toti ceilalti membrii am participat la sedinte si am semnat toate minutele de sedinta, deci am fost jumatate plus unu, iar toate deciziile au fost luate in unanimitate.
Va multumesc,
Radu
E un lucru minor pe care ar trebui sa-l ignorati. Ati fost de fata toti cand a zis ca "nu mai vrea". Ati procedat corect, daca el nu si-a scris demisia. Nu puteati sa stati fara un membru al comitetului dupa mofturile lui.
Va multumesc pentru rapuns.
Dar sunt interesat daca domnul X mai are drept de vot in comitet in cadrul urmatoarei sedinte sau nu, nu imi este clar acest aspect.
Stiu ca e doar o chichita legala, dar domnul X este foarte incapatanat la cei 75 de ani ai domniei sale, si nu as vrea sa ajung sa ma cert inutil cu dumnealui. As dori daca se poate un rapsuns motivat d.p.d.v legal daca se poate.
Va multumesc din nou pentru raspunsuri!
Pai, nu e vorba de cearta, dar ca sa ajungeti la o intelegere, chemati-l cand aveti sedinta de comitet si povestiti din trecut, cum n-a mai vrut, cum a recomandat pe acei doi proprietari capabili sa-l inlocuiasca, ca n-a mai participat la sedintele comitetului de luni de zile, deci......ce pretentii mai are.
Pentru inactivitate a fost inlocuit. Daca nu era de acord, trebuia s-o faca atunci, imediat, nu dupa un an si jumatate.
E adevarat ca trebuia sa isi fi scris demisia, dar ce poti face daca n-o scrie si nici nu vine la sedinte? Doar n-o sa astepte asociatia dupa el.
Stati de vorba cu el, ca la 75 de ani....e posibil sa nu mai tina minte. Si vorbesc serios. Am vazut caz similar cu ochii mei. Omul spunea una azi si maine nu mai recunostea... Sau se incapatana sa faca ilegalitati, inventii contabile, s-o tina pe-a lui pana la calendele grecesti.
Daca e sa o luam pe legal, membrii com. ex. se aleg in AG a proprietarilor, nu domnul X care ar demisiona, propune pe dl. Y in locul lui sau ar fi bun si dl.W, dar cam trage la masea, asa ca este mai bun dl. Y. Ca domnul X nu mai participa ca - ati explicat dvs., nu-i nicio problema. Nici la noi nu se prezinta toti, desi ii convocam, ii anuntam telefonic, ce sa mai zic - nu vin si gata, dar nu fac asemenea gesturi. In fond trebuie sa fiti 50%+1 dintre memb. com. ex. pentru a lua decizii legale.
In fine, daca este cazul, puteti convoca o AG extraordinara si-i face vant domnului X, cu acte legale.
Ce spune d-na elga, este perfect adevarat si se intampla peste tot. Toata floarea ce-a vestita este in fruntea as. prop., adica de la 60 in sus! De aceasta situatie este si vina tinertului - factor activ, care vin la sedinte, dar lipsesc cu desavarsire. Eu v-am mai spus ca la ultima AG au participat la reconvocata doar 22 de membri din 504! Ce drac' sa mai alegi si pe cine? Tre' sa alegi un prezent, nu?
Domnule Grecu, daca am face AG pentru fiecare membru de comitet care se supara si da cu caciula de pamant, nu-l mai vezi pe la sedinte, unde am ajunge si cine ar veni la AG?
Legea e uneori induiosator de naiva, facuta pentru oamenii de acum 50 ani in unele pasaje ale ei.
Din pacate, ne adaptam situatiilor practice si, uite-asa, ajungem sa facem conform lui "las' ca merge si asa".
Delegare
123321123
presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)