avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Membru comitet executiv care a lipsit de la sedinte un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Membru comitet executiv care a lipsit de la sedinte un an si cinci luni

Buna ziua,
Unul dintre membrii comitetului executiv a anuntat verbal ca nu mai vrea sa participe la sedinte in decembrie 2012. Si a cerut si sa fie inlocuit cu un alt proprietar, a si nominalizat doi posibli succesori.
Cele de mai sus au fost declarate in una din sedintele lunare, cea urmatoare unei AG. Nu a dat nici o cerere scrisa de demisie.
In urmatoarea sedinta a CE am luat act de demisia verbala a d-lui X, apoi am fost in unanimitate de acord cu numirea d-lui Y in locul d-lui X, cel demisionar (doar verbal)
Acum, dupa 1 an si 5 luni, timp in care nici macar nu a participat la vreo sedinta, a venit si ne spune ca domnia sa este membru deplin al CE.
Nu am gasit nici un paragraf referitor la aceasta situatie in legea 230, asa ca va rog sa ma lamuriti cum ar trebui sa procedez.
Este legala decizia celorlalti membri ai CE care au participat si semnat minuta acelei sedinte unde l-am ales pe noul membru?
Deciziile administrative, cele de zi cu zi, ar trebui sa fie legale, pentru ca toti ceilalti membrii am participat la sedinte si am semnat toate minutele de sedinta, deci am fost jumatate plus unu, iar toate deciziile au fost luate in unanimitate.
Va multumesc,
Radu
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
radu_nicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:14, 8 Mai 2014
Faptul ca un membru al comitetului si-a dat demisia nu este o catastrofa. Daca acesta nu si-a depus demisia in scris, ci verbal, membrii comitetului executiv trebuie sa consemneze acest lucru in procesul verbal a sedintei de comitet, acea sedinta lunara, obisnuita iar comitetul sa-si desfasoare activitatea cu un membru mai putin pana la prima adunare generala, aceea obisnuita, anuala si obligatorie.
Nu este legal ca cel ce demisioneaza sa-si numeasca pe altcineva in locul sau, cum nu este legal ca ceialti membri ai comitetului sa introduca pe altcineva in comitet.
Numai adunarea generala alege membrii comitetului.
Asadar comitetul functioneaza legal fara un membru sau chiar mai multi demisionari daca raman totusi in comitet jumatate plus unul din cei alesi in adunarea generala.

In situatia concreta prezentata in primul mesaj se spune ca
Unul dintre membrii comitetului executiv a anuntat verbal ca nu mai vrea sa participe la sedinte in decembrie 2012

Pai dupa decembrie 2012 a urmat adunarea generala obligatorie din primul trimestru al anului 2013. De ce nu ati ales in aceasta adunare un membru pentru completarea comitetului?
Apoi a urmat adunarea generala din primul trimestru al anului 2014. De ce nu ati ales?
Probabil ca ati incalcat legea si nu ati convocat membrii asociatiei la aceste doua adunari obligatorii!!!
Asadar nu trebuiesc facute eforturi mari, adunari generale extraordinare, convocari si paraconvocari... ci doar respectare minima a legii care va obliga la convocarea cel putin a unei adunari generale anuale, obligatorie in primul trimestru al fiecarui an. Si asa lucrurile erau clare prin hotararea adunarii generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia unui membru din comitet cfelicia cfelicia Va rog sa-mi spuneti daca s-a procedat corect: Vicepresedintele asociatiei de proprietari si-a dat demisia Comitetul executiv a desemnat in locul acestuia un ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara a proprietarilor tomasso tomasso La adunarea gen. extraordinara a propriet. convocata potrivit art.!4(3) din HG 1588/2007( de cel putin 20% din membrii propriet). avand ca obiect alegerea ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)