avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime in munca pentru pensie perioada de concediu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime in munca pentru pensie perioada de concediu crestere copil in baza Legii nr1/1970

In 20.04.1987 am incetat activitatea conform art.9 lit "k" din Legea nr.1 din 1970 pentru crestere copil si am reluat activitatea dupa 1 an si 10 luni la aceeasi unitate, adica la 20.02.1989. As dori sa aflu daca aceasta perioada este considerata vechime in munca pentru a-mi folosi la pensie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 10 Martie 2016
Art.9 din Legea nr.1/1970
Salariatul cu contract de muncă pe durata nedeterminată, care s-a încadrat în termen de 90 de zile de la încetarea motivului pentru care nu a mai lucrat, beneficiază de vechime neîntreruptă în aceeaşi unitate în următoarele cazuri:
...

În aceleaşi condiţii beneficiază de vechime neîntreruptă în aceeaşi unitate salariata care a încetat activitatea fiind gravida sau pentru a-şi creşte un copil pînă la împlinirea virstei de 7 ani.
....

art.10
Se considera ca au vechime neîntreruptă în munca următoarele categorii de salariaţi:
a) salariatul care se afla în una din situaţiile prevăzute la art. 8 şi 9;
....

Asadar, daca in 90 de zile de la incetarea CCC , atunci perioada in cauza constituie vechime neintrerupta in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil conform legii nr.1/1970 minval minval Buna ziua, in perioada aprilie 1987 am incetat activitatea conform art.9 lit \"k\" din Legea nr.1/1970 pentru efectuare concediu crestere copil, iar in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in data de 05.01.1976 am încetat activitatea pentru ... ranedo ranedo Buna ziua! In data de 05.01.1976 am încetat activitatea pentru a creşte copilul pînă la împlinirea virstei de 7 ani, dupa care am reluat activitatea prin ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pt.pensie melania voinea melania voinea este asimilat ca stagiu de cotizare pentru pensie perioada de intrerupere a activitatii pentru cresterea copilului de pina la 7 ani inregistrata in cartea de ... (vezi toată discuția)