avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Abordare asociati ca nou intrat intr-un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Abordare asociati ca nou intrat intr-un SRL

Salut,

Sunt proaspat imputernicit sa reprezint si sa inchei orice act i-ar fi revenit unui actionar intr-un SRL in care acesta nu are timp si dispozitie sa se mai implice.
In acest SRL sunt 4 actionari, fiecare cu cate 25% parti sociale, eu avand la randul meu 25%.
Persoana care m-a imputernicit nu s-a mai implicat de ceva timp si nici nu a mai profitat material de pe urma actiunilor ei.
Stiu ca cel mai bine ar fi sa consult direct un avocat si sa incep sa ma informez din legislatia in vigoare, dar pentru inceput vreau sa stiu informativ ce drepturi am si cum pot sa beneficiez de pe urma celor 25% procente ce imi revin.
Cum era de asteptat, cei trei actionari nu sunt prea incantati de faptul ca a aparut un reprezentant al celui de al patrulea actionar. Cu un singur actionar am intrat deocamdata in legatura iar acesta spune ca momentan nu ma poate angaja in cadrul SRL-ului pentru ca nu sunt posturi disponibile.
Care ar fi abordarea legala pe care ar trebui sa o adopt, ca si imputernicit cu drepturi depline a persoanei care detine 25% din SRL, ca sa pot beneficia si eu ca si ceilalti trei actionari de avantajele materiale/profitul care provine din desfasurarea activitatii firmei respective.
Nu am fost invitat la nicio adunare generala pana acum, nu stiu in ce masura acestea se tin.
Am inteles ca administratori ai firmei sunt doua persoane: persoana cu care am luat legatura, fiind remunerata si inca unul din actionari, acesta din urma fiind administrator benevol, fara sa fie remunerat pentru aceasta activitate.
Cum profita ei material de pe urma firmei nu am cunostinta, dar vreau sa stiu care sunt modalitatile legale care imi confera dreptul sa beneficiez si eu de partea mea de profit.
Am dreptul sa ma angajez in respectiva societate? Trebuie neaparat sa fie cel putin unul din actionari de acord ca sa ma pot angaja?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:15, 11 Martie 2016
Trebuie sa fie toti de acord pentru o eventuala angajare.
Daca sunteti numai imputernicit al celui de al patrulea asociat, nu aveti dvs. drepturi la profit, ci tot dansul.
Ar trebui sa fiti convocat la adunarile generale, altfel puteti sa le invalidate la tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare pfa srl ioannn ioannn -Atat la PFA/ cat si la SRL se poate delega de catre proprietarul/actionarul/administratorul firmei o persoana fizica fara nicio legatura sau functie in firma ... (vezi toată discuția)
Nivel taxe si impozite ioannn ioannn Buna ziua 1. ce forma de organizare ma avantajeaza/se potriveste cel mai mult pe o activitate de transport marfuri? (pfa, srl) 2. Atat la PFA, cat si ... (vezi toată discuția)
Sa infinteaza un srl fany62 fany62 O societate pe actiuni poate impreuna cu o persoana fizica sa infinteze un SRL ? Ce drepturi au actionari din SA asupra SRL-ului ? Cine face imputernicirea ... (vezi toată discuția)