avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasapoarte
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasapoarte

Buna ziua! As vrea sa adresez o intrebare. Sunt moldoveanca sunt casatorita cu un roman, documentele mele au ramas pe numele de familie de fata , trebuie sa merg in RM ca sa le schimb pe numele de familie al sotului ,? Ce documente trebuie sa ca pot sa aplic pentru a-mi schimba documentele ?Nu am putut merge mai devreme sa mi le fac deoarce am copil mic . Nu pot sa fac pasaport copilului pentru ca in certificatul llui de nastere eu ca mama sunt trecuta cu numele de familie al sotului desi documentele mele sunt pe numele de fata, tre sa am un document doveditor cu datele din certificatul de nastere a copilului. Va rog frumos raspundeti-mi la intrebarile de mai sus . Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:48, 11 Martie 2016
Trebuie sa transcrieti certificatul de casatorie romanesc si sa va faceti acte cu noul nume, ce alte acte va cer pe langa certificatul de casatorie romanesc. Doar dupa aceea puteti rezolva cu pasaportul copilului.
Cred ca n-ar fi rau sa transcrieti si certificatul de nastere al copilului.

Poate reusiti sa rezolvati prin ambasada dvs.,trimiteti un e-mai aici:
consulat.bucuresti@mfa.md
sau sunati la numarul acesta: 021 410 98 27, e numarul sectiei consulare.
Mai am o mica intrebare . Poate sotul meu sa mearga in Moldova sa transcrie certificatul de casatorie? Si dupa ce il transcrie poate sa imi faca pasaport aici la Consulatu Moldovei in Romania ?
Cred ca daca ii faceti o procura speciala la notar da, poate transcrie certificatul. Interesati-va prin rude sau prieteni la Starea civila din Moldova de care apartineti sau faceti rost de numarul lor de telefon.

Pasaport n-are cum pentru ca vi se face poza :)
Adica sa inteleg daca sotu cind se intoarce aiiki in tara cu certificatul transcris nu poate sa mi se faca pasaport aiki in Romania tre sa merg tot in Moldova pentru al face ?
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
anutsa22, utilizator
Puteti sa incercati la ambasada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria unui cetatean moldovean cu un cetatean roman valyd valyd buna ziua, va rog frumos sa-mi dati un sfat si ajutati-ma. eu sunt moldoveanca, locuiesc in republica moldova, am un copil de 5 anisori care este trecut pe ... (vezi toată discuția)
Acte căsătorie Claus1988 Claus1988 Buna ziua , locuiesc in Danemarca cu domiciliu rămas pe buletin in România , in Danemarca m-am căsătorit cu o cetățeana de origine ucraineana care in ... (vezi toată discuția)
Nou-nascut moldovean in romania Ravykutza07 Ravykutza07 Buna! Sunt studenta din Basarabia si invat in Romania. Sotul meu, fiind si el student, este la fel din R.Moldova. La moment suntem in asteaptarea pruncul ... (vezi toată discuția)