avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reparatie masina prin asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reparatie masina prin asigurare RCA

Buna ziua! Anul trecut in luna iunie un domn beat a intrat cu masina in masina mea ce era parcata regulamentar. A venit politia, i-a facut dosar penal, mi au dat copie dupa asigurarea de Bulgaria a vinovatului dar de atunci cei de la asigurare ma tot amana si nici pana astazi nu am reusit sa mi repar masina. Devizul de reparatie intocmit la un service imi arata o suma estimativa de 30.000 lei. Cei de la asigurare imi tot spun ca dureaza pana ce echipa lor tehnica imi va spune daca imi aproba suma sau nu. Intrebarea mea este ce pot sa fac, daca eu imi repar masina din banii mei exista posibilitatea ca cei de la asigurare cand le voi trimite factura sa nu mi inapoieze intreaga suma de pe factura? Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
IulianaF, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:25, 13 Martie 2016
Adica stati cu masina in service de un an??
Mergeti la asigurator si il amenintati ca faceti reclamatie la ASF - autoritatea de supraveghere financiara.

[ link extern ] /
Buna ziua,

Din descrierea dvs., rezulta faptul ati deschis un dosar de dauna pe asigurarea de raspundere civila auto a vinovatului din Bulgaria.

Daca este asa, in acest caz probabil discutati cu un reprezentat al asiguratorului pe Romania.Nu ati relatat daca ati inaintat sau nu o cerere de despagubire in acest sens, si daca ati primit Anexa 2 si dovada de intrare in reparatie.

Daca nu mai trebuie sa se efectueze alte constatari/ expertize si daca ati primit Anexa 2 si autorizatia de reparatie, puteti sa va reparati masina. Plata la service, in acest caz o faceti dvs, dupa care depuneti fact. cu cerere de despagubire/ notificare, asiguratorului sau vinovavatului care a produs accidentul.

Atentie, intrucat asiguratorul din Bulgaria va despagubi in functie de legislatia din acea tara.

Era bine daca aveati asigurare CASCO.
Nu, masina a stat in service doar cat mi-au facut cei de la service devizul de antecalcul.
Dosarul depus la firma de asigurari corespondenta din tara a celor din Bulgaria este complet. Ultimul document trimis catre ei a fost devizul facut de cei de la service. Dar de atunci cei de la asigurare ma tot amana si nu-mi spun daca imi aproba suma scrisa pe deviz sau nu. Si in plus, cei de service nu prea vor sa lucreze cu o asigurare de Bulgaria. De aceea, ma gandesc la varianta sa o repar pe banii mei dar intrebarea mea este... dupa ce o voi repara si le voi trimite factura platita la service, cei de la asigurari au voie sa-mi dea mai putini bani decat ceea ce am platit eu efectiv (pentru ca am inteles ca ei pot estima diferit unele piese in comparatie cu cat imi cere service-ul la fata locului)? Si daca da, suma estimata de ei si pe care ii imi spun ca mi-o ofera este mai mica, ce pot sa fac? De unde imi recuperez banii?
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
IulianaF, utilizator
Buna ziua
Daca domnul era beat nu cumva asigurarea lui nu mai are nici o raspundere si trebuie sa il dati direct in judecata pe el ?
Intreb doar ? Asa stiu ca era

Alte discuții în legătură

Asiguratorii au platit factura eu refuz service-ul! vickyflorin vickyflorin Buna ziua tuturor! Am avut un accident minor (doar pagube materiale) si dupa deschiderea dosarului de dauna (prin RCA-ul celui vinovat) avizat de inspectorul ... (vezi toată discuția)
Tergiversare despagubire dauna casco mitrutpaul mitrutpaul Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco. Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care ... (vezi toată discuția)
Lovit in parcare de un sofer beat DanP76 DanP76 Buna, Masina mea parcata pe marginea strazii a fost lovita de un sofer beat (0.83%). Toata partea stanga, inclusiv roata stanga spate indoite bratele ... (vezi toată discuția)