avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asiguratorii au platit factura eu refuz service-ul!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asiguratorii au platit factura eu refuz service-ul!

Buna ziua tuturor! Am avut un accident minor (doar pagube materiale) si dupa deschiderea dosarului de dauna (prin RCA-ul celui vinovat) avizat de inspectorul de asigurari am fost la un service care nu are contract cu aceea firma de asigurari, si care mi-a emis o factura de avans pe numele meu, factura pe care am prezentat-o la asigurari. Service-ul mi-a spus ca nu va repara autoturismul decat daca se va plati factura. Dupa mai multe discutii, reclamatii si nervi irositi ( 21 zile), asiguratorii au depus in contul service-ului banii de factura. Acum eu nu mai vreau sa repar autoturismul la acel service!!! Pot recupera banii de pe factura? tinand contde faptul ca eu sunt beneficiarul reparatiilor (banilor aferenti reparatiilor) insa autoturismul nu a fost reparat si nici nu s-au achizitionat piese-doar s-a eliberat deviz estimativ al repartaiilor si factura de avans pe numele meu de catre service ? Care este temeiul in care as putea sa oblig service-ul sa imi restituie banii? Am nevoie urgenta de un raspuns Va multumesc! Cu stima F.S
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:59, 3 Octombrie 2012
dvs. ar fi trebuit de la inceput sa solicitati de la asiguratorul RCA al celui vinovat plata antecalcul ( adica fara documente, doar in baZA unei estimari efectuate de un serrvice autorizat si verificat de asigurator. In atare situatie ati fi putut sa reparati masina unde doreati dvs.
Faptul ca ati insistat atat de mult ca asiguratorul sa plateasca inainte ca cei de la service sa isi faca treaba si dvs. v-ati razgandit , intre timp, din diverse motive, va lasa doar calea intelegerii cu service-ul, asiguratorul neamaiavand ce sa faca acum.
Daca cei de la service nu va restituie banii si, totusi, efectueaza reparatia, in cazul in care, sa presupunem ca nu sunteti multumit, aveti calea legala a unei actiuni in instanta, pe obligatia de a face ( adica sa efectueze reparatia de asa maniera incat vehiculul sa fie adus la starea pe care o avea inainte de accident) si, eventual, daune, insemnand perioada de neutilizare a vehiculului, care v-a determinat sa inchiriati un alt vehicul sau sa folositi taxiul.
sdianaviolina a scris:

dvs. ar fi trebuit de la inceput sa solicitati de la asiguratorul RCA al celui vinovat plata antecalcul ( adica fara documente, doar in baZA unei estimari efectuate de un serrvice autorizat si verificat de asigurator. In atare situatie ati fi putut sa reparati masina unde doreati dvs.




Este posibil ca pagubitul sa-si repare autoturismul in regie proprie. In acest caz valoarea despagubirii se stabileste pe baza unui deviz intocmit de asigurator.

In privinta schimbarii service-ului, personal nu vad o cale de rezolvare. Nu cred ca un service renunta de buna voie si nesilit de nimeni la o lucrare la care a si incasa contravaloarea devizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict intre asigurator si service in privinta devizului Ioan_Stanean Ioan_Stanean In data de 14 august 2012 circuland regulamentar pe un drum national (Cluj-Napoca) am fost lovit de un taximetrist. Taximetristul respectiv avea RCA. In urma ... (vezi toată discuția)
Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Accident rutier (tamponare) cu autor baut mariuselectric mariuselectric Va rog frumos, sa-mi raspundeti la urmatoarea problema cu care ma confrunt: In data de 10.07.2012, ora 11, conduceam autoturismul proprietate personala pe ... (vezi toată discuția)