avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Conflict intre Asigurator si Service in privinta ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Conflict intre Asigurator si Service in privinta devizului

In data de 14 august 2012 circuland regulamentar pe un drum national (Cluj-Napoca) am fost lovit de un taximetrist. Taximetristul respectiv avea RCA. In urma costatarii de catre politie si Asigurator a dounelor masinii mele am ajuns cu ea intr-un service "agreat" de asigurator (existand pe lista lor). Service-ul a facut un deviz suplimentar (cerut de catre Asigurator) . Devizul s-a ridicat la suma de 16.500 lei (antecalcul trimis Asiguratorului in data de 17 august 2012). Nici pana acum 10 septembrie 2012 Asiguratorul nu a trimis un raspuns service-ului (indiferent care ar fi fost acesta). Între timp am aflat ca Asiguratorul a dat acceptul unui alt service pe suma de 12.500 lei, spunandu-mi sa ma duc la cei la care au dat acceptul. Ma duc la service-ul in care imi e masina sa o ridic si sa o duc celor carer au primit acceptul. Nu pot sa ridic masina din serviceul care era pt ca ar trebui sa platesc cica toate servviciile de care am "beneficiat" - adica: antecalcul si demontarea pieselor pt o constatare suplimentara (ceruta de Asigurator). Ce ma sfatuiti? Cum sa rezolv problema tinand cont in continuare ca sunt partea pagubita in acel acident.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:13, 14 Septembrie 2012
In cazul dvs. trebuie sa porniti de la ideea ca sunteti pagubit, nu sunteti vinovat de producerea accidentului si aveti dreptul sa va despagubiti in totalitate prejudiciul, fara nici un rest si fara nici opaguba din partea dvs. Sfatul meu este sa adresati o reclamatie catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor in care sa relatati faptele, precum si o adresa dura catre societatea de asigurari, prin care sa aratati ca intelegeti sa primiti atat despagubiri pentru lipsa folosintei autoturismului, cat si penalitati e inarziere de 0,2 la la suta/zi de intarziere. Societatea de asigurari nu va poate impune la ce service intelegeti sa va reparatimasina. Ea trebuie doar sa plateasca acea reparatie, indiferent daca ii convine sau nu. Singura conditie ceruta este ca service-ul sa functioneze legal, sa fie autorizat RAR, indiferent daca este "agreat" sau nu de asigurator. Asiguratorul u este un organism de verificare ori agreere a service-ului. Cu atat mai mult trebuie sa plateasca reparatiile faccute de un service "agreat" de ei. Daca nu inteleg sa plateasca de buna voie, va trebui sa platiti dvs. reparatiile sau sa va intelegeti cu service-ul, urmand ca apoi sa actionati in judecata firma de asigurarI.
Service "agreat" de asigurator se refera la faptul ca intre societatea de asigurare si respectivul service exista o conventie de colaborare in sensul decontarii directe a lucrarilor. Daca va reparati autoturismul la un service "agreat" de asigurator dvs. pe baza devizului de reparatie si a facturii avizate de asigurator va puteti ridica autoturismul din service. Daca autoturismul il reparati la un service care nu este "agreat" de asigurator, dvs. trebuie sa platiti la service contravaloarea reparatiei si apoi sa va recuperati banii de la societatea de asigurare.
Aveti dreptul sa va reparati autoturismul la orice service autorizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca juliuss12 juliuss12 Buna ziua numele meu este iulian si am o problema cu plata unei polite rca in urma unui accident, din cauza ca servisul nu se intelege cu firma de asigurari nu ... (vezi toată discuția)
Asiguratorii au platit factura eu refuz service-ul! vickyflorin vickyflorin Buna ziua tuturor! Am avut un accident minor (doar pagube materiale) si dupa deschiderea dosarului de dauna (prin RCA-ul celui vinovat) avizat de inspectorul ... (vezi toată discuția)
Service vs bani Pepeneata Pepeneata Buna ziua am si eu o nelamurire , dosarul de dauna s-a aprobat dupa o plangerel la csa , si m-au trimis in service-ul unde am facut devizu tot de ei am fost ... (vezi toată discuția)